• Grad Zrenjanin dodeljuje bespovratna sredstva za ekonomsko osnaživanje žena

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva na teritoriji grada u ovoj godini.   Za ove namene je izdvojeno ukupno pet miliona dinara. Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašina, opreme i specijalizovanog alata, ili za nabavku […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Grad Zrenjanin dodeljuje bespovratna sredstva za ekonomsko osnaživanje žena

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva na teritoriji grada u ovoj godini.

     

    Za ove namene je izdvojeno ukupno pet miliona dinara. Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašina, opreme i specijalizovanog alata, ili za nabavku repromaterijala.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prosečna starost putničkih automobila u Srbiji značajno veća nego u Evropskoj uniji

     

    Za nabavku mašina, opreme i specijalizovanog alata dodeljuju se sredsva u visini od najmanje 50.000 do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75 odsto od kupovne vrednosti sa PDV-om.

     

    Za nabavku repromaterijala sredstva iznose od 30.000 do 150.000 dinara.

     

    Jedan privredni subjekt može na ovom pozivu učestvovati samo sa jednom prijavom. Dozvoljeno je da konkuriše za obe namene, ali tako da iznos dodeljenih sredstava ne prelazi maksimalni iznos od 200.000 dinara.

     

    Jednokratno i nepovratno

     

    Finansijska pomoć za ekonomsko osnaživanje žena se dodeljuje korisnicama jednokratno i nepovratno. Sredstva za realizaciju ovog programa predstavljaju de minimis državnu pomoć, odnosno pomoć male vrednosti.

     

    Pravo na podnošenje prijava imaju mali i mikro privredni subjekti i preduzetnice sa sedištem na teritoriji grada Zrenjanina. Uslov je da su upisani u registar Agencije za privredne registre pre 1. oktobra ove godine i da imaju aktivan status.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 023 315 00 96 svakog radnog dana od 10 do 14 časova.

     

    Rok za predaju dokumentacije je 17. novembar.

     

    Profesorka i novinar iz Čikaga đacima ispričali neverovatnu priču koju svako treba da čuje!

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija