• Grad pomaže pčelarima u nabavci pčelinjih društava i opreme

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je u Gradskoj kući potpisao ugovore sa pčelarima sa teritorije grada Zrenjanina na osnovu konkursa za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.   Grad je u budžetu ove godine za podsticaje pčelarstvu opredelio četiri miliona dinara.   Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 73 pčelara a po […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Grad pomaže pčelarima u nabavci pčelinjih društava i opreme

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je u Gradskoj kući potpisao ugovore sa pčelarima sa teritorije grada Zrenjanina na osnovu konkursa za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

     

    Grad je u budžetu ove godine za podsticaje pčelarstvu opredelio četiri miliona dinara.

     

    Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 73 pčelara a po 100 000 dinara dobilo je njih 40- toro.

     

    • Posebno mi je drago što ovaj program, koji ne sprovodimo prvi put, iz godine u godinu privlači sve više pčelara. Ove godine na konkurs se javilo skoro duplo više zaintresovanih pčelara i medara nego što smo mi mogli da izdvojimo novca. Zato ćemo gledati da sledeće godine iz budžeta izdvojimo još više novca za pčelare, izjavio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić nakon potpisivanja ugovora i dodao da zna da je ova godina zbog loših vremenskih uslova bila teška za pčelare, ali da ova sredstva koja je grad opredelio i služe da se loše godine prebrode i stvore uslovi za naredne.

     

     

    Da je sve više interesovanja za pčelarstvo potvrdio je i Stojan Kralj, u Gradskoj upravi zadužen za poljoprivredu i najavio još jednu podsticajnu meru za poljoprivrednike iz gradskog budžeta.

     

    • Za nekoliko dana, poljoprivrednici će moći da kod banaka podignu beskamatni kredit za obrtna sredstva. Kredit nije, u stvari, beskamatni, nego će kamate i naknade bankama plaćati grad iz budžetskih sredstava, istakao je Kralj.

     

     

    U ime pčelara koji su danas potpisali ugovore zahvalila se Danijela Repija.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija