• Goran Milić se specijalizovao za izradu torbi za muzičke instrumente

  Zrenjaninac Goran Milić je pre dve godine, uz finansijsku podršku programa koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, otvorio i registrovao radnju „Milić MPD“.   On je danas jedan od retkih na ovom području koji se specijalizovao za izradu ručnih torbi za muzičke instrumente, zvučnike, miksete, kablove… Sve torbe koje izlaze iz njegove radnje izrađene su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Goran Milić se specijalizovao za izradu torbi za muzičke instrumente

  Zrenjaninac Goran Milić je pre dve godine, uz finansijsku podršku programa koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, otvorio i registrovao radnju „Milić MPD“.

   

  On je danas jedan od retkih na ovom području koji se specijalizovao za izradu ručnih torbi za muzičke instrumente, zvučnike, miksete, kablove… Sve torbe koje izlaze iz njegove radnje izrađene su od crnog šoteksa. U pitanju je vodonepropusni materijal koji obezbeđuje zaštitu za muzičke instrumente i prateću opremu.

   

  Prvobitna Milićeva ideja, koja je tako bila i definisana u biznis planu pri apliciranju za dobijanje subvencije za samozapošljavanje, bila je da izrađuje torbe i ostale proizvode široke namene, kao što su ranci, novčanici, neseseri, laki koferi, torbe za lap-topove… Međutim, odmah nakon registracije firme uvideo je da je tržište zasićeno ovim proizvodima, počevši od jeftinije kineske robe, preko industrijski proizvedenih artikala, do proizvoda drugih zanatskih radnji. U takvoj konkurenciji, smatrao je on, plasman bi bio veoma težak.

   

  Pročitajte još: Firma „Remondis Medison“ osposobljena za uništavanje „kovid otpada“

   

  S obzirom na to da je muzičar, uvideo je da na ovom tržištu nema kvalitetnih trobi za muzičke instrumente. Tako je došao na ideju da se specijalizuje za izradu ovih proizvoda. Istina, torbe mogu da se kupe u inostranstvu. Međutim, cene su izuzetno visoke, dok postojeći proizvodi, konvencionalni, odnosno industrijski, ne pružaju dovoljan nivo zaštite za često vrlo skupe muzičke instrumente.

   

  – Moja supruga Gordana je na kraju konstruisala šnit i tako je sve krenulo. Nas dvoje smo i u poslu odličan spoj – ona je diplomirani inženjer tekstilstva i radi kroj, odnosno nacrt komada, a ja sam zadužen za tehnički deo. Dobar kroj je najvažniji, kada to imaš dalje je lako – priča Goran Milić.

   

  Nemaju problema sa plasmanom i naplatom robe

   

  Svoje proizvode do krajnjih korisnika najčešće dostavlja brzom poštom. Ima odličnu saradnju i sa jednom prodavnicom muzičke opreme iz Pančeva, a u toku su pregovori i sa drugim pravnim licima.

   

  – Nemamo problem sa plasmanom, niti sa naplatom. Imamo problem da proizvedemo one količine koje su naručene. Pošto vodim evidenciju za sve elemente poslovanja, mogu da kažem da smo u ovoj godini uspeli da naplatimo sve što je naručeno i isporučeno – ističe Milić.

   

  Privatni biznis je počeo sa tri mašine, a sada ih već ima pet, i svaka od njih obavlja neku operaciju pri izradi torbi. Broj mašina je uvećao zahvaljujući sredstvima dobijenim od Fonda za razvoj.

   

  – Ove godine smo proširili radionicu. Počeo sam tako što sam adaptirao garažu u radionicu, a uredio sam i prostoriju pored, koja predstavlja malu kancelariju. A već smo proširili proizvodnju i na izradu torbi za foto-opremu. Sledeće interesantno tržište su lovci i ribolovci. Njihovi rekviziti su vrlo skupi, tako da i u tom segmentu vidim svoju šansu – zaključuje Goran Milić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija