• Firma „Knežev group“ kupila nepokretnu imovinu „Bisera“ iz Kumana

  Nepokretna imovina preduzeća „Biser“ iz Kumana prodata je firmi „Knežev group“ iz Bečeja, konstatovao je Privredni sud u Zrenjaninu.   „Knežev group“ je za 43.968.861 dinar postao vlasnik zemljišta u građevinskom području, površine 16.322 kvadratna metra, i građevinskih objekata, odnosno zgrada hemijske industrije, od broja 1 do 3, i od broja 5 do 10. Toliko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Firma „Knežev group“ kupila nepokretnu imovinu „Bisera“ iz Kumana

  Nepokretna imovina preduzeća „Biser“ iz Kumana prodata je firmi „Knežev group“ iz Bečeja, konstatovao je Privredni sud u Zrenjaninu.

   

  „Knežev group“ je za 43.968.861 dinar postao vlasnik zemljišta u građevinskom području, površine 16.322 kvadratna metra, i građevinskih objekata, odnosno zgrada hemijske industrije, od broja 1 do 3, i od broja 5 do 10. Toliko je i iznosila početna cena na javnom nadmetanju, koje je održano početkom ovog meseca.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nekretnine u Zrenjaninu: Prodaje se trosobna kuća u naselju Bagljaš (Foto)

   

  Privredni sud u Zrenjaninu je u rešenju konstatovao da je kupac u celosti isplatio kupoprodajnu cenu, i to iz dva dela. Sud je naložio Republičkom geodetskom zavodu, to jest Službi za katastar nepokretnosti u Novom Bečeju da upiše prava svojine nad pomenutim nepokretnostima u korist pomenutog bečejskog preduzeća.

   

  „Knežev group“ doo, sa sedištem i proizvodnjom u Bečeju, predstavlja jednog od vodećih proizvođača autoprikolica sa svojim brendom „Knežev trailers“. U proizvodnoj hali na 2.000 kvadrata, ova firma projektuje, izrađuje i sklapa preko 50 različitih modela autoprikolica, raznih tipova i namena.

   

  Sjaj „Bisera“ iz Kumana počeo je da nestaje krajem devedesetih godina, a agonija je počela sa privatizacijom. Uz jedan neuspešan pokušaj reorganizacije, kroz unapred pripremljeni plan, „Biser“ je zvanično u stečaju od 2017. godine. „Biser“ je, dok nisu počeli problemi u poslovanju i vlasničkoj transformaciji, bio lider u izradi proizvoda za kućnu hemiju. Zapošljavao je više od stotinu radnika.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Za četiri godine, koliko stečaj traje, stečajna upravnica je uspela da u vlasništvo propale firme povrati nekretnine. One su njena najveća i jedina imovina.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija