• FABRIKU PRODAJU U PORTIRNICI: Otkupljivač sekundarnih sirovina zainteresovan za imovinu pivare!

    Grupa građana pokušava da sačuva ZIP

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    FABRIKU PRODAJU U PORTIRNICI: Otkupljivač sekundarnih sirovina zainteresovan za imovinu pivare!

    ZRENjANIN – Oprema i zalihe Zrenjaninske industrije piva (ZIP) u stečaju nisu danas dobili novog vlasnika, iako se na poziv stečajnog upravnika javio Petar Stanojević, vlasnik firme „Jost“ iz Sremske Mitrovice.

    pivara

    Procenjena vrednost opreme i zaliha je 112 miliona dinara, a Stanojević je ponudio 28,5 miliona dinara. Kako je ponuda manja od polovine procenjene vrednosti, o njoj će odlučivati Odbor poverilaca.

    I za stovarište u Kikindi, koje je procenjeno na 11,5 miliona dinara, ponuđeno je manje od polovine vrednosti. Milan Injac, vlasnik samostalne trgovinske radnje na veliko „N i B“ iz Kikinde ponudio je pet miliona, tako da će i o ovoj ponudi odlučivati Odbor poverilaca.

    Stečajni upravnik Dragan Božić veruje da će se Odbor uskoro izjasniti iako ne postoji zakonski rok u kom bi trebalo da se odlučuje.

    Dve zanimljivosti: otvaranje ponuda za prodaju možda i poslednje imovine nekadašnje Pivare odvijalo se u portirnici, pošto je to još jedino mesto gde ima traga nekadašnjem ZIP-u. I drugo, firma iz Sremske Mitrovice, „Jost“ bavi se otkupom sekundarne sirovine!

    Inače, Grupa građana „Zrenjaninsko“ je sat vremena nakon otvaranja ponuda u pivari, na pisarnici Gradske kuće predala peticiju sa zahtevom da se očuvaju ostaci ove nekada veoma uspešne industrije.

    – Još 2014. godine pokrenuli smo sveobuhvatnu akciju za zaštitu, očuvanje, revitalizaciju i pokretanje proizvodnje u pogonima Zrenjaninske industrije piva. Ovoj inicijativi pridružilo se nekoliko organizacija civilnog društva, poput Nezavisnog udruženja nezaposlenih i „Urbanog foruma“, kao i formalne i neformalne grupe i istaknuti pojedinci. Pored tribina, performansa, uličnih aktivnosti i medijskih nastupa, jedna od najvažnijih akcija bila je prikupljanje potpisa građana koji podržavaju našu inicijativu – objasnio je Rade Vasiljević iz udruženja „Zrenjaninsko“, dodajući da je prikupljeno nekoliko hiljada potpisa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija