• FABRIKA „RADIJATOR“ IZNAJMLJENA FIRMI IZ BEOGRADA

  ZRENJANIN – Zrenjaninski „Radijator“, koji je u stečaju od 8. februara, iznajmljen je firmi iz Beograda, čiji predstavnik će u petak anketirati radnike koji žele da budu radno angažovani. – Prema informacijama koje sam dobio od stečajnog upravnika Miloša Borovčanina iz Beograda, i struja bi trebalo da bude uključena u petak, tako da bi od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FABRIKA „RADIJATOR“ IZNAJMLJENA FIRMI IZ BEOGRADA

  ZRENJANIN – Zrenjaninski „Radijator“, koji je u stečaju od 8. februara, iznajmljen je firmi iz Beograda, čiji predstavnik će u petak anketirati radnike koji žele da budu radno angažovani.

  – Prema informacijama koje sam dobio od stečajnog upravnika Miloša Borovčanina iz Beograda, i struja bi trebalo da bude uključena u petak, tako da bi od ponedeljka mogla biti nastavljena proizvodnja – kaže za portal zrenjaninski.com Željko Šojić, predsednik sindikata u „Radijatoru“.

  Radnicima bivši poslodavac duguje četiri plate, a zdravstveno i penziono osiguranje nije im uplaćivano tri godine.

  – Stečajni upravnik nam je saopštio da od plata po svoj prilici nema ništa, jer preduzeće nema imovinu – kaže Šojić i dodaje da će pokušati da bar deo plata obezbedi iz Fonda solidarnosti. – Biće problem i sa povezivanjem staža, naglašava Šojić.

  U „Radijatoru“ je pred zaustavljanje proizvodnje početkom januara bilo zaposleno oko 400 radnika. Koliko će ih biti zaposleno kod novog poslodavca, znaće se od nedelje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija