• DODATNA ULAGANJA U ŽELEZNICU

    Grad je najavio da će na isti način pristupiti problemu autobuskog prevoza

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Poslednja od ukupno tri garniture ruskih vozova, koliko će ih saobraćati na zrenjaninskim prugama, stigla je u utorak na Glavnu železničku stanicu u Zrenjaninu.

    ruski-voz

    – Prioritet je da prevozna sredstva budu odgovarajuća i bezbedna. Upravo iz tog razloga, dopremljena je treća garnitura ruskog dizel voza koji će služiti kao rezerva garniturama koji saobraćaju na relacijama Zrenjanin – Beograd i Zrenjanin – Kikinda. Osnovni cilj dopremanja ovih vozova je unapređenje železničkog saobraćaja, odnosno sanacija 1.700 metara pruge, izgradnja depoa za njihovo servisiranje i samim tim pružanje adekvatnih uslova domaćim i stranim investitorima – izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan.

    Ovakvi tipovi garnitura imaju 120 mesta za sedenje i 126 mesta za stajanje, što znači da Zrenjaninci imaju potpuni komfor, ali i jedinstvenu priliku da se voze najsavremenijim vozovima poput onih u Evropi, ali i svetu.

    Šijan je dodao da će gradska vlast u narednom periodu nastaviti sa dodatnim ulaganjem u železnički saobraćaj i na taj način omogućiti nesmetan prevoz putnika i robe na ovdašnjim prugama. On je podsetio da je investiranje u železnički saobraćaj rezultiralo značajnim porastom putnika.

    – Shodno tome, u cilju rasterećenja budžeta naših sugrađana, praksa subvencionisanja đačkih i studenskih mesečnih karata će se nastaviti i u narednom periodu. Ovo pitanje smo rešili u kratkom vremenskom roku, a na isti način ćemo pristupiti problemu autobuskog prevoza i samim tim rešiti još jedno važno gradsko pitanje – najavio je Šijan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija