• Do 31. marta prijava za subvenciju od 300.000 dinara za samozapošljavanje

  Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu do 31. marta prima zahteve za dodelu subvencija za samozapošljavanje u ovoj godini. NSZ je pozvala nezaposlene, koji planiraju započinjanje samostalne delatnosti, da apliciraju za sredstva do ovog roka.   Program samozapošljavanja jedna je od aktivnih mera NSZ i predstavlja institucionalnu podršku razvoju preduzetništva, pre svega finansijsku, u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Do 31. marta prijava za subvenciju od 300.000 dinara za samozapošljavanje

  Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu do 31. marta prima zahteve za dodelu subvencija za samozapošljavanje u ovoj godini. NSZ je pozvala nezaposlene, koji planiraju započinjanje samostalne delatnosti, da apliciraju za sredstva do ovog roka.

   

  Program samozapošljavanja jedna je od aktivnih mera NSZ i predstavlja institucionalnu podršku razvoju preduzetništva, pre svega finansijsku, u vidu subvencije. Ona ove godine iznosi 300.000 dinara. Za osobe sa invaliditetom koje pokreću svoj biznis iznos je nešto veći – 330.000 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: HOTEL VOJVODINA zapošljava nove radnike na nekoliko radnih pozicija

   

  Program uključuje i stručnu, nefinansijsku podršku, koja obuhvata obuku za preduzetnike – početnike, uslugu mentoringa, informisanje i savetovanje.

   

  Za ovu vrstu podrške mogu konkurisati oni koji planiraju pokretanje sopstvenog biznisa i koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Dodatni uslov je uključivanje u obuku „Put do uspešnog preduzetnika“.

   

  Zainteresovani obuku mogu da pohađaju u filijali za zapošljavanje u Zrenjaninu, a od ove godine je mogu pratiti i onlajn.

   

  Uz podršku ovog programa moguće je pokrenuti biznis iz bilo koje od proizvodnih ili uslužnih delatnosti. Isključene su primarna poljoprivredna proizvodnja, menjačnice, trgovina i taksi usluge.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prošle godine su 64 male firme na nivou Srednjobanatskog okruga pokrenute zahvaljujući podršci programa za samozapošljavanje NSZ. Ukupan broj registrovanih firmi uz podršku državnih mera u centralnom Banatu je 81, s obzirom na to da je jedan broj delatnosti pokrenut uz podršku subvencija po programima lokalnih samouprava i pokrajinskog konkursa za samozapošljavanje.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija