• BIZNIS INKUBATORIMA VEĆA ULOGA PRILIKOM ZAPOŠLJAVANJA

  ZRENJANIN – Zrenjaninski „Biznis inkubator“ danas su posetili Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nebojša Vojnović, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, i predstavnici Službe programa za privredni razvoj Vojvodine. Pošto se kreira novi pokrajinski budžet, biznis inkubatori, koji osim u Zrenjaninu postoje i u Senti, Subotici i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BIZNIS INKUBATORIMA VEĆA ULOGA PRILIKOM ZAPOŠLJAVANJA

  ZRENJANIN – Zrenjaninski „Biznis inkubator“ danas su posetili Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nebojša Vojnović, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, i predstavnici Službe programa za privredni razvoj Vojvodine.

  Sastanak u zrenjaninskom "Biznis inkubatoru"
  Sastanak u zrenjaninskom „Biznis inkubatoru“

  Pošto se kreira novi pokrajinski budžet, biznis inkubatori, koji osim u Zrenjaninu postoje i u Senti, Subotici i Novom Sadu, trebalo bi da dobiju veću ulogu u projektima novog zapošljavanja i pokretanja sopstvenog biznisa.

  – Ovo je radna poseta inkubatorima, obići ćemo sve, kako bismo na licu mesta čuli kako oni funkcionišu u konkretnim sredinama i koji su im najveći problemi – izjavio je za portal zrenjaninski. com Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu. – U sekretarijatu na čijem sam čelu postoji ideja kako osnažiti inkubatore i kako im dati daleko veću ulogu u novom zapošljavanju, istakao je Đoković.

  Zrenjaninski „Biznis inkubator“ postoji od 2006. godine i za to vreme kroz njega je prošlo 46 firmi, od kojih je 60 odsto nastavilo da posluje i nakon izlaska iz inkubatora. Inkubator ima 1.050 kvadrata prostora, na dve lokacije.

  – U proseku, stanari se u inkubatoru zadržavaju tri godine, a gruba računica pokazuje da stanari inkubatora državi kroz poreze i doprinose vrate više nego što država uloži u inkubator – kaže Bojan Ljutić, direktor Biznis inkubatora.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija