• Beleži se trend smanjenja broja nezaposlenih, u najavi nova radna mesta

  Trend smanjenja broja nezaposlenih na području Srednjobanatskog okruga i dalje se nastavlja. To je saopšteno danas na konferenciji za medije u Gradskoj kući.   – Na području Srednjobanatskog okruga, prema statističkim podacima za kraj 2019. godine, na evidenciji je bilo 10.177 lica koja traže zaposlenje. Od toga, u Zrenjaninu 4.963. Nezaposlenih u Žitištu je 1.370, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Beleži se trend smanjenja broja nezaposlenih, u najavi nova radna mesta

  Trend smanjenja broja nezaposlenih na području Srednjobanatskog okruga i dalje se nastavlja. To je saopšteno danas na konferenciji za medije u Gradskoj kući.

   

  – Na području Srednjobanatskog okruga, prema statističkim podacima za kraj 2019. godine, na evidenciji je bilo 10.177 lica koja traže zaposlenje. Od toga, u Zrenjaninu 4.963. Nezaposlenih u Žitištu je 1.370, u Novoj Crnji 1.188, u Novom Bečeju 1.290, a u Sečnju 1.366. Primera radi, krajem 2017. godine u okrugu je bilo 13.137 nezaposlenih. Od toga, u Zrenjaninu 6.052. Stopa nezaposlenosti je sa 21 posto u 2014. pala na 9,5 posto u 2018. godini – istakla je načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević.

   

  Ona je rekla da srednji Banat u proteklom periodu karakteriše investicioni i privredni napredak. Pri tome je Grad Zrenjanin pokretač razvoja srednjeg Banata, sa snažnim privrednim zamahom, ocenila je ona.

   

  Pročitajte još: Raspisano nekoliko novih konkursa za posao u Zrenjaninu

   

  Direktorka zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Mijatović istakla je dobru saradnju sa svim lokalnim samoupravama u srednjem Banatu.

   

  – Imali smo sajmove zapošljavanja, prezentaccije javnih poziva i niz drugih aktivnosti. U prošloj godini imali smo više od 70 novih poslodavaca koji su koristili aktivne mere zapošljavanja. A samo u Zrenjaninu prošle godine bilo je prijavljeno 2.500 slobodnih radnih mesta – naglasila je Mijatović.

   

  Ona je podsetila da je na sajmovima zapošljavanja posao našlo 379 nezaposlenih, a da su u stručnu praksu bila uključena 62 lica. Program za samozapošljavanje iskoristila su njih 44, a realizovano je i 16 javnih radova sa 64 nezaposlena.

   

  Duško Radišić: Dve do tri hiljade novih radnih mesta

   

  U ime Grada Zrenjanina, na osnovu najava investitora, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić najavio je još dve do tri hiljade novih radnih mesta. Kako je istakao, time će i u narednom periodu biti nastavljen trend smanjenja broja nezaposlenih.

   

  – Samo „Linglong“, sa pratećim firmama i kooperantima, angažovaće dve hiljade radnika, a značajno je da i postojeći poslodavci najavljuju proširenje delatnosti i zapošljavanje. Dobra stvar je i da neke kompanije, kao NIS, smanjuju broj zaposlenih preko agencija i idu na direktno angažovanje – ocenio je Radišić.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija