• AUTOBANAT: STEČAJNI UPRAVNIK ZARAĐUJE K’O BIL GEJTS!

  ZRENJANIN – U zrenjaninskom Privrednom sudu za 23. februar, u 9.30 časova, zakazano je završno ročište posle kog bi i definitivno trebalo da bude završen postupak stečaja na propalim preduzećem „Autobanat“.     U ovom zrenjaninskom preduzeću, naime, bankrot je proglašen još 16. marta 2011. godine, samo tri meseca nakon pokretanja stečaja.   Stečaj nad […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  AUTOBANAT: STEČAJNI UPRAVNIK ZARAĐUJE K’O BIL GEJTS!

  ZRENJANIN – U zrenjaninskom Privrednom sudu za 23. februar, u 9.30 časova, zakazano je završno ročište posle kog bi i definitivno trebalo da bude završen postupak stečaja na propalim preduzećem „Autobanat“.

   

  autobusi

   

  U ovom zrenjaninskom preduzeću, naime, bankrot je proglašen još 16. marta 2011. godine, samo tri meseca nakon pokretanja stečaja.

   

  Stečaj nad „Autobanatom“, koji se duže vreme nalazio u poslovnoj agoniji, proglašen je krajem 2010. godine, na predlog „Agrobanke“, i to zbog duže nesposobnosti da plaća obaveze. Na zvaničnom sajtu Narodne banke Srbije pisalo je da je preduzeće za prevoz putnika u to vreme bilo u blokadi od oko 516 miliona dinara.

   

  Sada, sedam godina kasnije, na red je došlo svođenje računa. Poverioci prvog reda isplaćeni su za sedam godina dva puta – jednom u iznosu od blizu 12,6 miliona dinara, odnosno 33,18 odsto od priznatih potraživanja a drugi put devet miliona, odnosno 23,7 odsto od priznatih potraživanja.

   

  Stečajni upravnik Slobodan Sudarov iz Kikinde podneće 23. februara kompletan finansijski izveštaj od 2011. do prvih dana januara ove godine. U tom izveštaju, između ostalog, stoji i da je ukupan ostvareni priliv iz različitih izvora bio oko 263 miliona dinara. S druge strane, stečaj je za sedam godina koštao 170 miliona dinara. Najveća stavka bili su troškovi stečajnog postupka – 150 miliona dinara, a Sudarovu je pripala konačna nagrada od 4,8 miliona dinara. Priznati su mu i konačni troškovi u iznosu od 2,2 miliona dinara.

   

  Sudski troškovi za sedam godina dostigli su cifru od devet miliona dinara. Na računu ima još 3,4 miliona, ali u izveštaju stečajnog upravnika Sudarova stoji i da se očekuje novac od dužnika Jove Plavšića i „Severtransa“, preduzeća koje je u stečaju sa planom reorganizacije. Jovo Plavšić jedan je od bivših direktora „Autobanata“, a prema podacima privatnog izvršitelja iz Kikinde, „Autobanatu“ je dužan da plati 3,6 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija