• ZREPOK dopremio besplatne udžbenike đacima osnovnih škola „Žarko Zrenjanin“ i „Đura Jakšić“

  Čelnici Zrenjaninskog poslovnog kruga (ZREPOK) dopremili su danas besplatne udžbenike namenjene učenicima osnovnih škola „Žarko Zrenjanin“ i „Đura Jakšić“ u Zrenjaninu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ZREPOK dopremio besplatne udžbenike đacima osnovnih škola „Žarko Zrenjanin“ i „Đura Jakšić“
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Predsednik ZREPOK-a Borislav Umićević i njegov zamenik Budimir Jovanović posetili su osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ i „Đura Jakšić“ i tom prilikom isporučili besplatne udžbenike učenicima tih obrazovnih ustanova.

   

  Udžbenike Fondacije Alek Kavčić dobili su i đaci Osnovne škole „Petefi Šandor“ u Novoj Crnji i njima će oni biti dodeljeni sledeće nedelje.

   

  – Udžbenike smo doneli sa željom da ih deci učinimo dostupnijim i da smanjimo troškove njihovih roditelja. To je osnovni motiv. Nažalost, naša inicijativa nije naišla na odziv kakav smo očekivali. Svesni smo da je svaki početak težak i mi ćemo narednih godina biti uporni u našim aktivnostima – rekao je Borislav Umićević.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Održano finale takmičenja mladih poslastičara: Jelena Jovanović osvojila stipendiju

   

  Budimir Jovanović je dodao da će roditelji imati ozbiljnu podršku od strane ZREPOK-a i da neće morati da troše svoja sredstva za kupovinu školskih udžbenika.

   

  – Naša donacija školi „Žarko Zrenjanin“ je vredna 230.000 dinara, ali da znate da smo svi mi zajedno roditeljima uštedeli oko milion dinara, jer da su te udžbenike kupovali od nekih drugih izdavača, koštali bi četiri puta više nego što ovi koštaju – istakao je Jovanović.

   

  borislav umićević i budimir jovanović
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Podsetimo, Zrenjaninski poslovni krug je objavio javni poziv za prijavu osnovnih škola sa teritorije Srednjobanatskog okruga za dodelu besplatnih udžbenika Fondacije Alek Kavčić učenicima drugog i šestog razreda. Data je mogućnost za dobijanje besplatnih udžbenika samo za učenike drugog i šestog razreda zato što je ove godine obavljen reizbor udžbenika za te razrede.

   

  ZREPOK je ovom akcijom želeo da pomogne učenicima i roditeljima obezbeđivanjem kompleta udžbenika za sve đake drugog i šestog razreda na teritoriji srednjeg Banata, gde i pretežno posluju firme članice tog poslovnog udruženja.

   

  Međutim, od ukupno 49 osnovnih škola sa teritorije srednjeg Banata, prijavu na javni poziv za dodelu besplatnih udžbenika poslale su samo tri škole.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Preventivni pregledi u Opštoj bolnici: U nedelju ovo možete da prekontrolišete

   

  OŠ „Petefi Šandor“ iz Nove Crnje odobreni su kompleti udžbenika za učenike na srpskom jeziku i vrednosni vaučeri za učenike na mađarskom jeziku, zatim OŠ „Žarko Zrenjanin“ udžbenici iz Engleskog jezika za učenike šestog razreda, a OŠ „Đura Jakšić“ udžbenici iz Informatike i računarstva i Tehnike i tehnologije za učenike šestog razreda.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin