• ŽOGARIJE DANAS NA TRGU SLOBODE

  ZRENJANIN – Grad Šabac bio je u sredu, 24. maja domaćin prvih kvalifikacija takmičara nižih razreda osnovnih škola u okviru „Žogarije“, međunarodne sportsko-rekreativne manifestacije.Podršku ovom internacionalnom događaju pružila je kompanija GOMEX.     Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija „Žogarija“ je takmičenje u fizičkim vežbama sa loptom, u kojem mogu da učestvuju svi zainteresovani dečaci i devojčice osnovnoškolskog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ŽOGARIJE DANAS NA TRGU SLOBODE

  ZRENJANIN – Grad Šabac bio je u sredu, 24. maja domaćin prvih kvalifikacija takmičara nižih razreda osnovnih škola u okviru „Žogarije“, međunarodne sportsko-rekreativne manifestacije.Podršku ovom internacionalnom događaju pružila je kompanija GOMEX.

   

  zogarija-gomex-2

   

  Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija „Žogarija“ je takmičenje u fizičkim vežbama sa loptom, u kojem mogu da učestvuju svi zainteresovani dečaci i devojčice osnovnoškolskog uzrasta.

   

  U prostoru Hale „Zorka“ snage su odmerili mali sportisti šest šabačkih osnovnih škola, kroz brojne zanimljive vežbe i igre sa loptom.  Ovaj sportski program deci daje mogućnost da se igraju, razmišljaju, analiziraju i međusobno komuniciraju, kao i da uvide značaj telesnog vežbanja za zdrav život, a sve poštujući pravila igre.

   

  zogarija-gomex-2

   

  Odabrane su vežbe i igre koje pozitivno utiču na razvoj motorike, emocionalnih, socijalnih i intelektualnih potencijala, imajući u vidu da je telesna aktivnost jedan od najznačajnijih podsticaja za pravilan razvoj.Svrha događaja je razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz fer-plej, druženje i zabavu.

   

  „Žogarija“ se održava već 11 godina u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

   

  zogarija-gomex-2

   

  Takmičenje se nastavlja 25. maja na Trgu slobode u Zrenjaninu od 17 do 19 časova, a veliko finale planirano je za petak, 26. maj od 10 do 12h na platou ispred novosadskog SPENS-a.Pobednici finala imaće priliku da predstavljaju Srbiju na završnom takmičenju „Žogarije“ septembra ove godine u Rijeci, Republika Hrvatska.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo