• Završni ispit polaže 67.430 učenika: Evo kada će roditelji imati uvid u preliminarne rezultate

  Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja polagati 67.430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Završni ispit polaže 67.430 učenika: Evo kada će roditelji imati uvid u preliminarne rezultate
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Završni ispit će biti održan 18, 19. i 20. juna.

   

  Prvog dana učenici osmog razreda će polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugog dana test iz matematike, a trećeg dana test iz predmeta po izboru, dok će odrasli sve testove polagati 18. juna.

   

  Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Moja srednja škola imati u subotu, 22. juna, a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Prava na okupljanje i udruživanje elementarna su građanska prava

   

  Lista opredeljenja za upis u srednju školu (lista želja) moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna.

   

  Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Članovi hora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ toliko vole muziku da vežbaju i na velikom odmoru

   

  Upis u srednje škole moći i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem portala Moja srednja škola, od 2. do 6. jula, dodaje se u saopštenju.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin