• Zašto je Grčka najbolja zemlja za donaciju jajnih ćelija?

  Evropske klinike za vantelesnu oplodnju veoma su poznate i sa visokom stopom učinka. Kako biste uradili oplodnju doniranim jajnim ćelijama možete otići na Severni Kipar, u Češku, Slovačku. Ipak, Grčka se izdvaja među njima. Ukoliko napravite pretragu na internetu, primetićete i sami da grčke klinike dominiraju svojom ponudom. Šta je to što Grčku izdvaja u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zašto je Grčka najbolja zemlja za donaciju jajnih ćelija?

  Evropske klinike za vantelesnu oplodnju veoma su poznate i sa visokom stopom učinka. Kako biste uradili oplodnju doniranim jajnim ćelijama možete otići na Severni Kipar, u Češku, Slovačku. Ipak, Grčka se izdvaja među njima. Ukoliko napravite pretragu na internetu, primetićete i sami da grčke klinike dominiraju svojom ponudom. Šta je to što Grčku izdvaja u oblasti vantelesne oplodnje i zašto je ona najbolja zemlja za donaciju jajnih ćelija?

   

  Zašto uopšte putovati u inostranstvo?

   

  U različitim zemljama postoje jasno određene regulative koje ograničavaju pristup davaocima jajnih ćelija, kao i kompletnim programima vantelesne oplodnje. Svaka zemlja ima postavljene svoje zakone. To takođe znači da svaka zemlja ima starosnu granicu za primaoca jajnih ćelija, pa tako u nekim zemljama, ukoliko imate preko 45 godina, vaš zahtev za vantelesnu oplodnju će biti odbijen. S druge strane, države koje imaju liberalnije zakone po ovom pitanju omogućavaju oplodnju ženama i koje su u 50. godini života. Treći razlog zbog kog se ljudi odlučuju na inostranstvo je cena. Iako vam može zvučati skuplje opcija odlaska u neku drugu državu, to ne mora biti slučaj. Naročito ako znate da je u toj zemlji procenat uspešnosti oplodnje znatno viši.

   

  Postojanje bejbi turizma

   

  Grčka je zaista postala poznata po svojim tretmanima i dobroj praksi kada je u pitanju vantelesna oplodnja. I sam izraz bejbi turizam potvrđuje nam da veliki broj parova dolazi upravo u ovu zemlju kako bi dobili šansu za roditeljstvo. U klinikama je gotovo polovina pacijenata stranog porekla. Ono po čemu se ova zemlja dodatno izdvaja je kvalitetna medicinska usluga po pristupačnim cenama. Zakoni u Grčkoj veoma su liberalni, pa je granica za pacijentkinje koje se javljaju za VTO do 50 godina. Zbog toga postoji veliki broj VTO klinika, a neke od njih imaju i sertifikat o ISO kvalitetu. Kada na to dodamo cenu koja se kreće između 5.000 i 8.000 evra, znate da ćete za uložen novac dobiti kvalitetan tretman.

   

  klinike za vantelesnu oplodnju

   

  Visoka stopa uspešnosti

   

  Veliki broj klinika u Grčkoj može se pohvaliti kvalitetom svog rada, odnosno obučenošću osoblja i opremom koju koristi. A uspešnost vantelesne oplodnje u njima prelazi i 60%. Ono što ide u prilog ovom rezultatu je i činjenica da je dozvoljeno prebacivanje više embriona, u skladu sa godinama pacijentkinje. Dodatno, oplodjena jajna celija može biti i zamrznuta, ukoliko pacijentkinja želi da sačeka, i kasnije ih iskoristi za oplodnju.

   

  Anonimnost donorke i pacijentkinje

   

  Zakon u Grčkoj regulisan je tako da se ne saznaju lični podaci donorki. Ono što se zna je da donorke moraju imati između 20 i 32 godine, kao i da je najviši broj potomaka koji će nastati njihovom donacijom – 10. Naravno, pre samog procesa doniranja, donorke prolaze kroz testiranja na različlite bolesti, kao i psihološko testiranje. To su osnovne činjenice koje znamo o svakoj donorki. Ono što je pak, vama kao pacijentu, dozvoljeno da znate su neke fizičke karakteristike. Iako nećete imati pristup ličnim podacima, čime se garantuje anonimnost donorke, imaćete uvid u visinu, težinu, boju kose, očiju, kože, kao i krvnu grupu i starost. U nekim klinikama mogu biti dostupne i informacije o obrazovanju donorke i njenoj genetskoj istoriji.

   

  VTO i bez partnera

   

  Iako možete otići u bilo koju zemllju kako biste obavili vantelesnu oplodnju, postoje ipak one koje vas neće ugostiti ukoliko dolazite bez partnera. U Grčkoj to nije slučaj, i to je jedna od velikih prednosti ove zemlje. Ukoliko žena želi da se ostvari kao samohrana majka i nema partnera čija bi sperma bila iskorišćena, to nije nikakav problem u Grčkoj. Pored doniranih jajnih ćelija, moguće je i iskoristiti doniranu spermu kako bi se stvorio embrion za pacijentkinje.

   

  Link4med ima višegodišnje iskustvo u koordiniranju vantelesnih oplodnji u mnogim inostranim zemljama. Umesto da direktno pretražujete klinike u Grčkoj, obratite se profesionalcima koji će vam besplatnim konsultacijama pomoći da pronađete kliniku po svojoj meri.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo