• ZAPAŽENO PREDAVANJE PROFESORA ADRIANA ČEOKA

  ZRENJANIN – Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu danas je gostovao profesor iz Malezije Adrian Čeok, direktor Imagineering Instituta, Malaysia i vodeći profesor na katedri za Pervasive computing na City University London, koji je održao predavanje na temu „Everysense Everywhere Human Communication“.     Predavanje je bilo izuzetno posećeno, a prisustvovali su mu i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ZAPAŽENO PREDAVANJE PROFESORA ADRIANA ČEOKA

  ZRENJANIN – Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu danas je gostovao profesor iz Malezije Adrian Čeok, direktor Imagineering Instituta, Malaysia i vodeći profesor na katedri za Pervasive computing na City University London, koji je održao predavanje na temu „Everysense Everywhere Human Communication“.

   

  Adrian Čeok
  Adrian Čeok

   

  Predavanje je bilo izuzetno posećeno, a prisustvovali su mu i mnogi zainteresovani koji nisu direktno povezani sa radom zrenjaninskog fakulteta.

   

  Profesor Čeok naglasio je da mu je veliko zadovoljstvo što je ponovo gost zrenjaninskog fakulteta, koji je deo Univerziteta u Novom Sadu, i najavio je niz novih projekata na obostranu korist.

   

  fakultet

   

  – Profesor Čeok nije prvi put u Srbiji, on je bio u septembru prošle godine kada je posetio upravo naš fakultet. Bitno je naglasiti da smo mi potpisali memorandum o saradnji sa njegovim institutom u Maleziji, sa kojim imamo direktnu saradnju. To je institut na kojem se razvijaju, putem interneta, proizvodi za budućnost. Zbog toga je velika čast da na našem fakultetu, dok očekujemo akreditaciju za doktorske studije iz informacionih tehnologija, imamo posetu ovako značajnog pronalazača i jednog od top pet ljudi iz ove oblasti. Profesor je, nakon boravka u Londonu, odlučio da sedam dana boravi u Zrenjaninu, o  svom trošku, i želimo da nađemo model saradnje sa njim. On je obećao da će o svom trošku održati i predavanja na našem fakultetu, na jesen. Takođe biće reči o razvoju zajedničke laboratorije – kaže dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ dr Dragica Radosav i napominje da je njegov institut prihvatio i dolazak zrenjaninskih studenata u Maleziju.

   

  – Veoma dobro smo se našli, da bismo mogli timski da radimo i razvijamo projekte – ocenila je dekanka dr Dragica Radosav.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]