• Za učenike nižih razreda boravak u školskim klupama je nezamenljiv

  U školskim klupama u ovom momentu su samo đaci od prvog do četvrtog razreda. Njihovi stariji vršnjaci i srednjoškolci nastavu pohađaju onlajn a, prema onome što su za portal zrenjaninski.com izjavile direktorke nekih osnovnih škola sa teritorije grada Zrenjanina, za mlađe učenike prisustvo u školi je jako važno.   – Škola nije samo mesto za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za učenike nižih razreda boravak u školskim klupama je nezamenljiv

  U školskim klupama u ovom momentu su samo đaci od prvog do četvrtog razreda. Njihovi stariji vršnjaci i srednjoškolci nastavu pohađaju onlajn a, prema onome što su za portal zrenjaninski.com izjavile direktorke nekih osnovnih škola sa teritorije grada Zrenjanina, za mlađe učenike prisustvo u školi je jako važno.

   

  – Škola nije samo mesto za učenje, to je mesto za socijalizaciju, za sticanje radnih navika, a mlađim đacima je to veoma važno. Nastavi u školskim klupama raduju se jednako i učenici, ali i učiteljice, koje kažu da je mnogo lakše raditi ovako nego onlajn. Sprovodimo sve mere i mogu da kažem da do sada nismo imali zaražene ni učenike ni učiteljice – kaže za naš portal Staša Velisavljev, direktorka Osnovne škole „1. oktobar“ u Botošu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kovid priča Aleksandra Blanuše: Virus izazvao upalu oba plućna krila

   

  Isto mišljenje ima i direktora OŠ „Đura Jakšić“ u Zrenjaninu Vesna Sakelšek.

   

  – Nastava u školi za prvake, ali i učenike nižih razreda je nezamenljiva. Nešto se, jednostavno, ne može kvalitetno uraditi onlajn. Stariji đaci su na onlajn nastavi, koristimo Gugl mit i to je, prema mišljenju nastavnika, vrlo kvalitetan alat. On omogućava aktivno učešće i samih učenika, čak i održavanje kontrolnih. U školi 15 učenika nema tehničkih mogućnosti za praćenje nastave onlajn, i to smo rešili štampanjem lekcija – kaže Sakelšek.

   

  đaci u školskim klupama

   

  Đaci napravili ekološke hranilice za ptice

   

  Da je prisustvo u školi nezamenljivo govori i tekst na školskom sajtu o tome kako su učenici II2 razreda, sa učiteljicom Sonjom Vujaković, napravili ekološke hranilice za ptice od pomorandžine kore, kanapa i drvca. Hranilice su završile na drveću u školskom dvorištu na radost i đaka i njihove uliteljice, ali i ptičica koje će imati obezbeđenu hranu u ovim hladnim danima.

   

  U zrenjaninskoj Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ u septembru su nastavnici, roditelji i učenici prošli obuku za ono što ih čeka. Stoga su svi bili spremni za promene koje su se dogodile.

   

  – Niži razredi su u klupama, a mi imamo sreću da su nam odeljenja inače mala. U školi su samo učitelji i đaci, a strane jezike nastavnici drže onlajn, jer smo procenili da je potrebno da napravimo jedan zatvoren, poznat krug. Povremeno smo imali đake u izolaciji, jer su bili u kontaktu sa zaraženima u porodici. Primetili smo i da imamo smanjen broj respiratornih infekcija, kojih u ovo vreme uvek bude. Maske su sigurno uradile svoje – ističe direktorka OŠ „Sonja Marinković“ Jelena Jenovai.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo