• Za godinu dana u Zrenjaninu i okolnim opštinama razvedeno 266 brakova

  Za godinu dana u Srednjobanatskom okrugu je razvedeno 266 brakova, od čega najviše u Zrenjaninu – 196. To pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku, koji se odnose na 2020. godinu.   Po broju razvedenih brakova sledi opština Novi Bečej, u kojoj je pretprošle godine 29 bračnih parova odlučilo da se razvede, a zatim opština Žitište […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za godinu dana u Zrenjaninu i okolnim opštinama razvedeno 266 brakova

  Za godinu dana u Srednjobanatskom okrugu je razvedeno 266 brakova, od čega najviše u Zrenjaninu – 196. To pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku, koji se odnose na 2020. godinu.

   

  Po broju razvedenih brakova sledi opština Novi Bečej, u kojoj je pretprošle godine 29 bračnih parova odlučilo da se razvede, a zatim opština Žitište sa 17 razvedenih brakova.

   

  PROČITAJTE JOŠ: OGREV 2022. započinje u novom ruhu, sa ponudom koju ćete obožavati

   

  U opštini Sečanj 2020. godine je razvedeno 16 brakova. Najmanje razvoda bilo je u novocrnjanskoj opštini – svega osam.

   

  U publikaciji su predstavljeni i podaci koji se odnose na starost razvedenih muževa i žena, ali i na dužinu trajanja brakova.

   

  Među razvedenim muškarcima i ženama u srednjem Banatu najviše je onih između 40 i 49 godina starosti. Sledi populacija starosti od 30 do 39 godina, pa od 50 do 59 godina.

   

  Najmanje razvedenih muškaraca je starosti između 20 i 24 godine. Kada je reč o ženama, među onima koje su odlučile da izađu iz bračne zajednice nalaze se i tri starosti do 19 godina.

   

  Kada je reč o dužini trajanja brakova koji su se neslavno završili, među razvedenima u Zrenjaninu i okolnim opštinama najviše je onih čiji je brak trajao do četiri godine. Bračni partneri koji su živeli zajedno 25 i više godina sledeća su kategorija po brojnosti.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Najmanje razvedenih brakova u Srednjobanatskom okrugu u 2020. godini bilo je u kategoriji onih koji su trajali između 20 i 24 godine.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo