• Više nije sa nama Velimir Miša Kozarev, jedan od simbola muzičkog života Zrenjanina

  Više nije sa nama Velimir Miša Kozarev, jedan od simbola muzičkog života Zrenjanina. Nešto stariji Zrenjaninci pamte ga kao člana legendarnog sastava „Omega“, a oni malo mlađi kao muzičkog urednika zrenjaninskog Doma mladosti, odnosno Kulturnog centra Zrenjanina, u zlatno doba te ustanove.   Sećanje na Mišu podelio je njegov prijatelj, advokat Dragi Jablanov.   – […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Više nije sa nama Velimir Miša Kozarev, jedan od simbola muzičkog života Zrenjanina

  Više nije sa nama Velimir Miša Kozarev, jedan od simbola muzičkog života Zrenjanina. Nešto stariji Zrenjaninci pamte ga kao člana legendarnog sastava „Omega“, a oni malo mlađi kao muzičkog urednika zrenjaninskog Doma mladosti, odnosno Kulturnog centra Zrenjanina, u zlatno doba te ustanove.

   

  Sećanje na Mišu podelio je njegov prijatelj, advokat Dragi Jablanov.

   

  – Mišu je muzika očarala u ranom detinjstvu i ta ga magija nije napustila do kraja života. Šezdesetih godina prošlog veka počeo je da svira bubnjeve prvo u sastavu „Juniori“, a nešto kasnije u VIS „Mladi“. Tu smo se prvi put sreli i od tada bili nerazdvojni, sve do njegove prerane smrti – priča za portal zrenjaninski.com Dragi Jablanov.

   

  U drugoj postavi VIS „Omega“, koji je bio najpopularniji sastav u Zrenjaninu u to vreme, Dragi i Miša svirali su do 1975. godine.

   

  – Prema mišljenju mnogih, Velimir Miša Kozarev je bio najuspešniji muzički urednik u Domu mladosti, kasnije Kulturnom centru. U njegovoj organizaciji održano je više od sto odličnih koncerata najpoznatijih muzičkih grupa iz cele bivše Jugoslavije – ističe Dragi Jablanov.

   

  dragi jablanov bio član sastava vis omega
  VIS „Omega“ – Dragi Jablanov, Vladimir Nikolić, Miša Kozarev, Bojan Grujin i Rodoljub Popov

   

  Nedostajaće muzičkom životu grada, a najviše njegovim prijateljima

   

  Miša je, kaže Jablanov, bio glavni inicijator okupljanja svih članova „Omege“ 2014. godine. Koncert, koji su tada održali, bio je vrlo uspešan i dobro pirmljen u javnosti.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Sa svojim bliskim muzičkim prijateljima je 2000. osnovao novi sastav „Omega Old time band“. Imali su puno nastupa i snimanja, a poslednjih godina svirao je sa poznatim muzičarima. Verujem da će Mišu pamtiti mnoge generacije bubnjara, a kritičari su ga smatrali vanserijskim muzičarem. Meni je i to važno, ali mi je još važnije što sam ga u životu imao kao dobrog i odanog prijatelja. Nedostajaće muzičkom životu grada, a najviše njegovim prijateljima – zaključuje Dragi Jablanov.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. MIŠO, BIO SI U TOJ PRIČI NAJ, ZA VJEK I VJEKOV!!!
   OSTAĆEŠ U LEPOM SEĆANJU, DO KRAJA!
   LAKA TI OVA ZEMLJA BANATSKA!
   POZDRAV IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo