• Veliko srce ribočuvara Olivera Adžića: Spasao četiri napuštena šteneta

  „Da je ribočuvar biti lako, ribočuvar bi bio svako“. Tim rečima, uz osmeh, obratio se prijateljima i javnosti, preko društvenih mreža, ribočuvar Oliver Adžić, koji je kod farkaždinskog mosta pronašao i spasao četiri napuštena šteneta. Oliver je odlučio da kučiće ponese svojoj kući i obezbedi im privremeni dom. Ujedno je pozvao sve ljude, koji žele […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Veliko srce ribočuvara Olivera Adžića: Spasao četiri napuštena šteneta

  „Da je ribočuvar biti lako, ribočuvar bi bio svako“. Tim rečima, uz osmeh, obratio se prijateljima i javnosti, preko društvenih mreža, ribočuvar Oliver Adžić, koji je kod farkaždinskog mosta pronašao i spasao četiri napuštena šteneta. Oliver je odlučio da kučiće ponese svojoj kući i obezbedi im privremeni dom. Ujedno je pozvao sve ljude, koji žele da udome ove preslatke mališane, da mu se obrate. Obezbeđen je prevoz.

   

  Napuštenim mališanima je, u međuvremenu, ukazana veterinarska pomoć. Zdravi su i lepo ručkaju.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ivona Ćurčić je starima i bolesnima dostupna 24 sata dnevno

   

  – Pre nekoliko dana, posle bliskog susreta sa ribokradicama i bahatim ribolovcem bez dozvole, kod farkaždinskog mosta sam naišao na četiri šteneta. Neko ih je ostavio na livadi, bez hladovine. Ostavio im je neke granule i suv hleb, verovatno da bi šakali imali šta da „zameze“ posle debeljuškastih pufnastih kmekavaca – ispričao je Oliver Adžić.

   

  štene

   

  Nije želeo nikoga da moli za pomoć

   

  Kako bi ispoštovao proceduru, Oliver je pozvao komunalno preduzeće „Elan“ iz Kovačice i prijavio tačnu lokaciju i šta je tamo zatekao. Rečeno mu je da, nažalost, nemaju kapaciteta da se bave kučićima, već samo odraslim psima.

   

  Prema njegovim rečima, sva udruženja i pojedinci u okolini imaju isti problem. Mnogo je izbačenih kučića i mačića, pre svega zbog neodgovornog vlasništva i činjenice da je pojedincima teško da sterilišu svog ljubimca.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Nisam želeo nikoga da molim za pomoć oko ovih malaca, ali mogu da ponudim da ih dovezem ljudima koji bi se odgovorno brinuli o njima. Progledali su, puze, cvile, jedu sami… Trenutno spavaju u hladovini i čekaju da nekog „unesreće“ svojim prisustvom, da mu pojedu papuče, cipele ili pocepaju pantalone. Grozni su sto odsto i unapred neodoljivi. Kad odrastu, sigurno će biti još gori – našalio se Oliver Adžić i pozvao sve ljude, koji su spremni da budu odgovorni vlasnici, da ga kontaktiraju preko društvenih mreža i udome nekog od ovih malaca.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin