• VEĆ SADA JE JASNO – I OVE GODINE BIĆE MANJE PRVAKA

  ZRENJANIN – Obaveznom predškolskom nastavom ove godine obuhvaćeno je 1.067 mališana, što bi moglo da znači da će u septembru u školske klupe sesti toliko prvaka. Da li će tako i biti, to će se znati 1. septembra, ali već sada se zna da će ove godine biti oko 30 prvaka manje nego prošle. Neke […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VEĆ SADA JE JASNO – I OVE GODINE BIĆE MANJE PRVAKA

  ZRENJANIN – Obaveznom predškolskom nastavom ove godine obuhvaćeno je 1.067 mališana, što bi moglo da znači da će u septembru u školske klupe sesti toliko prvaka. Da li će tako i biti, to će se znati 1. septembra, ali već sada se zna da će ove godine biti oko 30 prvaka manje nego prošle.

  Neke škole to već osećaju.

  – Kako sada stvari stoje, mi ćemo imati 5 odeljenja, što nije dobro – kaže za portal zrenjaninski.com Miroslav Brnjoš, direktor Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, najveće gradske škole. – Prošlih godina uspeli smo da formiramo 6 odeljenja, ali bojim se da ove nećemo uspeti. Dece je sve manje, u vrtićima koji gravitiraju ka našoj školi bilo je ukupno 153 dece, ali neki će otići u „Cvijić“, neki u neke druge škole, ističe Brnjoš.

  U „Dositeju Obradoviću“ koji je poslednjih godina postala popularna škola, već u februaru je prijavljeno 5 mališana koji nisu sa teritorije škole. Direktorka škole Biljana Manić tvrdi da će upisati dva velika odeljenja.

  I „Đura Jakšić“ je škola koju roditelji rado biraju, iako ne stanuju u njenoj blizini.

  – U februaru nam se prijavilo 10 budućih prvaka, i biće ih iz vrtića koji nam gravitiraju, tako da ćemo imati tri odeljenja – kaže direktorka Vesna Mađarov.

  Ova škola ima istureno odeljenje u Jankovom Mostu, gde đaci u nižim razredima uče na rumunskom. Tamo je situacija, nažalost, potpuno drugačija.

  – U Jankovom Mostu ćemo naredne školske godine imati jednog prvaka, jednog učenika drugog razreda i troje mališana u predškolskom. Petoro dece se odlučilo da nastavu nastavi na srpskom jeziku, u školi u Zrenjaninu – ističe Mađarov.

  Mini odeljenje prvaka imaće i škola u Banatskom Despotovcu. U ovoj školi se nadaju da će imati 4, eventualno 5 prvaka, ako se neko ne odseli. Tako su nam rekli. A ako se neko doseli? Moguće, ali teško, rekoše u školi.

  Sa manje prvaka suočavaju se gotovo sve seoske škole, a poslednjih godina i sve više gradskih.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo