• VAKCINACIJA DECE: RODITELJI POZVANI DA POTPIŠU PETICIJU

  ZRENJANIN – Stručnjaci upozoravaju da je u prvih pola godine procenat dece koja su primila vakcinu MMR manji nego u istom periodu prethodne godine. Najlošija situacija je u regionu Novog Sada i Beograda, gde je procenat vakcinisane dece nešto iznad 60 odsto.     Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu, u 2016. godini […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VAKCINACIJA DECE: RODITELJI POZVANI DA POTPIŠU PETICIJU

  ZRENJANIN – Stručnjaci upozoravaju da je u prvih pola godine procenat dece koja su primila vakcinu MMR manji nego u istom periodu prethodne godine. Najlošija situacija je u regionu Novog Sada i Beograda, gde je procenat vakcinisane dece nešto iznad 60 odsto.

   

  vakcinacija
  Plakati osvanuli na nekoliko mesta u gradu

   

  Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu, u 2016. godini vakcinom MMR obuhvaćeno je 92 odsto mališana na teritoriji srednjeg Banata, što se može smatrati dosta dobrim rezultatom. Najbolja situacija je u Zrenjaninu, a najlošija u Žitištu. Idealno bi bilo da procenat vakcinisane dece bude iznad 95 odsto, tvrde stručnjaci.

   

  – Procenat vakcinisane dece u našem regionu je dobar, ali aktivnosti na edukaciji roditelja moraju biti kontinuirane. Pogotovo što antivakcinalni pokret ne spava – kaže za portal zrenjaninski.com dr Tomislav Stevanović, pedijatar.

   

  Na nekoliko mesta u gradu prošle nedelje osvanuli su plakati u kojima se roditelji pozivaju na potpisivanje peticije u vezi sa vakcinisanjem dece. Antivakcinalni pokret naročito je aktivan na društvenim mrežama.

   

  Vakcinacija je po našim zakonima obavezna, a protiv roditelja koji ne vakcinišu decu podnose se prekršajne prijave. Potvrda o vakcinaciji obavezna je i kod upisa u vrtić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo