• UPRAVA BOLNICE ZATEKLA NEPRIMERENO VELIKA DUGOVANJA

  ZRENJANIN – Novo rukovodstvo Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ saopštilo je da je po stupanju na dužnost zateklo brojne probleme, kako u radu sa pacijentima, tako i u finansijskom smislu. – Organizacija zdravstvene službe u Urgentnom centru, Specijalističkoj poliklinici i dnevnim bolnicama usporavala je pružanje dijagnostičkih i terapijskih usluga. Uočen je problem u komunikaciji i saradnji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  UPRAVA BOLNICE ZATEKLA NEPRIMERENO VELIKA DUGOVANJA

  ZRENJANIN – Novo rukovodstvo Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ saopštilo je da je po stupanju na dužnost zateklo brojne probleme, kako u radu sa pacijentima, tako i u finansijskom smislu.

  Opšta bolnica (Foto: Grad Zrenjanin)

  – Organizacija zdravstvene službe u Urgentnom centru, Specijalističkoj poliklinici i dnevnim bolnicama usporavala je pružanje dijagnostičkih i terapijskih usluga. Uočen je problem u komunikaciji i saradnji sa Domom zdravlja i Službom hitne medicinske pomoći, a evidentan je i problem dotrajalosti opreme i medicinskih aparata, kao i pojedinih objekata u bolničkom kompleksu. Zatečena su neprimereno velika dugovanja za energente, a još uvek je aktuelan i manjak kadra, naročito u medicinskom delu – rekao je direktor Bolnice Jovan Sekulić.

  Neki pomaci, naveo je on, već su vidljivi, tako da je reorganizacijom službe u procesu pružanja zdravstvene zaštite smanjena lista čekanja za određene medicinske usluge.

  – To je naročito izraženo u pregledima Poliklinike, pa su pojedina naša odeljenja uspela da onih 30 „zakonskih“ dana čekanja na preglede svedu na 15 dana, a takođe smo i liste čekanja za operaciju hernije, katarakte i uha uspeli da smanjimo za jednu trećinu. To je realizovano zahvaljujući, pre svega, požrtvovanju kolega i jednom realnijom, racionalnijom organizacijom naše zdravstvene službe – objasnio je Sekulić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Neznam šta će ostati od ovih šarenih, ali sam siguran da ća i ovo malo upropastiti. Sve sam stručnjak do stručnjaka u javnim preduzećima pa tako redom do greadske uprave na čelu sa gradonačelnikom. Samo se takmiče ko će više i bolje lagati i prodavati maglu. Rođeni sam zrenjaninac i veoma mi je teško da gledam kako ovi nazadnjaci urušavaju naš grad i sigurno ga vode u propast. Ipak, postoji nada da će ovi otići sa vlasti što je pre moguće to bolje za sve nas.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo