• Udruženja građana iz gradskog budžeta dobila novac za projekte

  Iz gradskog budžeta i ove godine će se finansirati projekti udruženja građana i amaterskih kulturno – umetničkih društava.   Na konkurs pristigne mnogo prijava sa različitim sadržajem. Zato je odlučeno da se udruženja i asocijacije kategorišu u one koje se bave socio-humanitarnim radom, one koje promovišu nauku i one koje čuvaju kulturnu baštinu.   U […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Udruženja građana iz gradskog budžeta dobila novac za projekte

  Iz gradskog budžeta i ove godine će se finansirati projekti udruženja građana i amaterskih kulturno – umetničkih društava.

   

  Na konkurs pristigne mnogo prijava sa različitim sadržajem. Zato je odlučeno da se udruženja i asocijacije kategorišu u one koje se bave socio-humanitarnim radom, one koje promovišu nauku i one koje čuvaju kulturnu baštinu.

   

  U kategoriji socio-humanitarnih udruženja, najviše novca dobio je projekat Karitasa „Panik taster“. U pitanju je 24-časovni daljinski nadzor i reagovanje u kriznim sitaucijama. Za taj projekat je odobreno 400.000 dinara. Po 300.000 dinara dobile su organizacije slepih i slabovidih, gluvih i nagluvih i paraplegičara. Isto toliko novca dobilo je i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti.

   

  Iz oblasti obrazovanja i nauke Grad je, između ostalog, podržao Webiz, Foto ekspo i udruženje „Godina Pupina“.

   

  U oblasti zaštite životne sredine na najviše novca mogu da računaju zrenjaninski lovci, kojima je za dva projekta odboreno 360.000 dinara.

   

  U oblasti amaterskog kulturno – umetničkog stvaralaštva najbolje su vrednovani projekti Gradskog duvačkog orkestra, „Petefija“ i „Pionira“, kao i tradicionalna manifestacija „Banatska priča“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin