• UČENIK HEROJ: Marko pomagao u spasavanju osmogodišnje devojčice!

  Sedamnaestogodišnji Marko Antić, učenik Zrenjaninske gimnazije, iskazao je izuzetnu požrtvovanost, pomažući u spasavanju osmogodišnje sugrađanke, koja je sa mosta pala u Begej.   Jedan lep i sunčan dan umalo se nije završio tragično u Zrenjaninu, kada je osmogodišnja devojčica, koja je sa ujakom bila na Železničkom mostu, pala sa ograde u Begej. Zahvaljujući mladom Zrenjanincu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  UČENIK HEROJ: Marko pomagao u spasavanju osmogodišnje devojčice!

  Sedamnaestogodišnji Marko Antić, učenik Zrenjaninske gimnazije, iskazao je izuzetnu požrtvovanost, pomažući u spasavanju osmogodišnje sugrađanke, koja je sa mosta pala u Begej.

   

  Jedan lep i sunčan dan umalo se nije završio tragično u Zrenjaninu, kada je osmogodišnja devojčica, koja je sa ujakom bila na Železničkom mostu, pala sa ograde u Begej. Zahvaljujući mladom Zrenjanincu Marku Antiću i njegovoj drugarici Katarini, koji su se zatekli u blizini, sve se srećno završilo.

   

  – Došao sam sa drugaricom Katarinom da se fotografišemo pored mosta. Dok smo pravili fotografije čuli smo da je nešto palo u vodu. Okrenuli smo se i videli devojčicu u Begeju, a zatim je jedan čovek skočio za njom. Shvatili smo da im je potrebna pomoć, pa smo potrčali prema vodi – priča za portal zrenjaninski.com Marko Antić.

   

  On i Katarina, iako mladi i bez iskustva u sličnim situacijama, reagovali su veoma pribrano.

   

  – Kada sam prišao obali tu je bio još jedan čovek, koji je našao veliku granu, koju smo pokušali da dodamo čoveku koji je držao devojčicu. Begej je, začuđujuće, nosio njih dvoje sve dalje, a čovek je bio obučen, u jakni i odeći natopljenoj vodom, pa ovaj pokušaj nije uspeo. Bez razmišljanja sam tada svukao odeću i zaplivao ka njima. Za to vreme Katarina je već pozvala Hitnu pomoć – priča Marko.

   

  marko antić
  Foto: Privatna arhiva

   

  Marko Antić: Učinio sam ono što mi je savest nalagala

   

  Voda je bila hladna, a on nije vrstan plivač, ali je u tom trenutku razmišljao samo o jednom – kako pomoći devojčici i čoveku, za kog je posle saznao da je ujak osmogodišnjakinje.

   

  – Doplivao sam do njih, krenuli smo ka obali i tada je najveći problem bio izvući se iz mulja i trske, koja nas je sekla. Kada smo se dočepali obale, devojčicu sam položio na stranu i potražio puls. Kada sam video da joj srce kuca, laknulo nam je svima. Tada je ona počela da izbacuje vodu i hvata vazduh. Ubrzo je tu bila i ekipa Hitne pomoći, koja je hitro i profesionalno reagovala i mogli smo da odahnemo – kaže Marko.

   

  Pročitajte još: Aplauz za medicinare poslednje dve večeri čuo se i u Zrenjaninu

   

  Dok se vozilo sa spasenom devojčicom udaljavalo ka Urgentnom centru, Marko je tek tada postao svestan da se trese od hladnoće. Pozvao je oca koji je odmah kolima došao po njega.

   

  – Sve se završilo bez posledica. Devojčica je dobro, a ja nisam zaradio prehladu – veli Marko, kog Zrenjaninci uveliko hvale na društvenim mrežama.

   

  Zvala ga je i porodica devojčice i zahvalila mu se na svemu što je učinio. A ovaj skromni momak na sve to kaže da je samo učinio ono što mu je savest nalagala.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]