• UČENICI IZ SLOVENIJE U POSETI ZRENJANINU

  ZRENJANIN – Tradicionalno, četvrti put, učenici IV Osnovne škole Celje posetili su Zrenjanin, a domaćini su im deca iz OŠ „Đura Jakšić“. Dve škole sarađuju nekoliko godina, a cilj je da se mališani druže i upoznaju drugu kulturu. Prijem za učenike i nastavnike OŠ „Đura Jakšić“ i IV Osnovne škole Celje organizovan je u Baroknoj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  UČENICI IZ SLOVENIJE U POSETI ZRENJANINU

  ZRENJANIN – Tradicionalno, četvrti put, učenici IV Osnovne škole Celje posetili su Zrenjanin, a domaćini su im deca iz OŠ „Đura Jakšić“.

  Učenici iz Slovenije posetili Gradsku kuću
  Učenici iz Slovenije posetili Gradsku kuću

  Dve škole sarađuju nekoliko godina, a cilj je da se mališani druže i upoznaju drugu kulturu. Prijem za učenike i nastavnike OŠ „Đura Jakšić“ i IV Osnovne škole Celje organizovan je u Baroknoj sali Gradske kuće, a decu je primio Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.

  – Svi smo radosni što se družimo već četiri godine, redovno napravimo takav plan da svi budemo zadovoljni. Na kraju svakog druženja napravimo evaluaciju i pitamo decu šta je to što je ostavilo najveći utisak na njih. Njihova iskustva i želje su nama prioritet. Upoznaćemo decu sa našim časovima, pokušaćemo da razmenimo iskustva, imaćemo i sportska nadmetanja, a na kraju ćemo organizovati i žurku – izjavila je Vesna Mađarov, direktorka OŠ „Đura Jakšić“.

  Svake godine u jesen učenici iz Celja dolaze u Zrenjanin, dok naši učenici u proleće odlaze u Sloveniju.

  – Naša deca i nastavnici će sigurno ovih nekoliko dana gostima iz Slovenije učiniti lep boravak. U Zrenjaninu ima svašta da se vidi, i drago mi je što će mališani učestvovati i u „Noći istraživača“. Ovo je lepa prilika da se deca međusobno druže, upoznaju i razmene iskustva – istakao je Saša Santovac.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]