• UČENICI I NASTAVNICI PODIGLI VOĆNjAK

  Sadnice i sistem za zalivanje je obezbedio „Zrenjaninski poslovni krug“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENjANIN – Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) je, u saradnji sa Srednjom poljoprivrednom školom iz Zrenjanina, podigao voćnjak na površini od 2.000 kvadratnih metara, za Dnevni centar za boravak osoba sa smetnjama u razvoju „Naša priča“.

  vocnjak

  ZREPOK je obezbedio otporne sorte jabuka, kajsija, šljiva, višanja, malina i ribizli. Posađeno je ukupno 320 sadnica voćaka uz pomoć učenika i nastavnika Srednje poljoprivredne škole Zrenjanin.

  Pored sadnog materijala, „Zrenjaninski poslovni krug“ obezbedio je i sistem za zalivanje voćnjaka (sistem kap po kap).

  Podsećanja radi, Dnevni centar „Naša priča“, formiran je s ciljem da obezbedi dnevni smeštaj za oko 30 mentalno nedovoljno razvijenih lica koja završavaju školovanje u osnovnoj i srednjoj školi „9. maj“. Smešten je u objektu u naselju „Zeleno polje“ i predstavlja najbolji primer inkluzivne prakse.

  Partneri u ovoj akciji uvereni su da će podignuti voćnjak puno značiti korisnicima centra „Naša priča“ i da će im omogućiti da budu radno angažovani, kako bi na taj način korisno proveli slobodno vreme u prirodi.

  vocnjak

  vocnjak_ucenici

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]