• Učenice Zrenjaninske gimanzije na Međunarodnoj letnjoj školi nauke u Petnici

  Učenice trećeg razreda Zrenjaninske gimnazije Katarina Blagojev i Nevena Daljević učestvovale su na Međunarodnoj letnjoj školi nauke u Petnici.   Ovo je četrnaesta po redu Međunarodna letnja škola nauke koja je okupila devetnaestoro mladih iz SAD, Rusije, Španije, Velike Britanije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, BiH i Srbije.   U pitanju je popularni dvonedeljni naučni kamp za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Učenice Zrenjaninske gimanzije na Međunarodnoj letnjoj školi nauke u Petnici

  Učenice trećeg razreda Zrenjaninske gimnazije Katarina Blagojev i Nevena Daljević učestvovale su na Međunarodnoj letnjoj školi nauke u Petnici.

   

  Ovo je četrnaesta po redu Međunarodna letnja škola nauke koja je okupila devetnaestoro mladih iz SAD, Rusije, Španije, Velike Britanije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, BiH i Srbije.

   

  U pitanju je popularni dvonedeljni naučni kamp za učesnike uzrasta od 17 do 21 godine iz celog sveta. Učesnici su imali jedinstvenu priliku da prate bogat i zanimljiv program, uključujući i mogućnost da rade na samostalnim istraživačkim projektima iz najrazličitijih oblasti.

   

  Ove godine projekti su bili iz oblasti astronomije, biohemije, primenjene fizike i elektronike, arheologije, fizike i psihologije. Nevena i Katarina su radile na projektu iz oblasti primenjene fizike i elektronike – kontrola lopte na gredi, obavljajući razne multidisciplinarne zahteve projekta.

   

  Finansijsku pomoć za učešće obe devojke su dobile od same Istraživačke stanice Petnica, kao i od Grada Zrenjanina iz programa za sufinansiranje stručnog usavršavanja studenata i učenika.

   

  Međunarodna letnja škola nauke

   

  Osim rada u laboratorijama i velikog broja predavanja iz različitih oblasti, bilo je vremena i za izlete do Petničke pećine, obližnjeg jezera, Valjeva i Beograda.

   

  U Beogradu je grupa obilazila razne muzeje, centar grada i Kalemegdansku tvrđavu.

   

  Mladi iz raznih krajeva sveta slobodno vreme u Petnici provodili su u prirodnom okruženju istraživačke stanice, koje takođe doprinosi celokupnoj pozitivnoj atmosferi koja vlada u savremeno opremljenom kompleksu.

   

  – Poznanstva i prijateljstva stečena tokom ove dve nedelje najveće su bogatstvo koje ostaje za ceo život – kažu za portal zrenjaninski.com Katarina i Nevena.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]