• U Zrenjaninu održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

  Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin organizovao je danas promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka. Ovoj promociji u centru grada prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i učenici Zrenjaninske gimnazije.   Predstavnici Ministarstva odbrane su i ovog puta podsetili prisutne da svi mogu dobrovoljno da služe vojni rok, i muškarci i žene, ukoliko su zdravstveno sposobni i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Zrenjaninu održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

  Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin organizovao je danas promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka. Ovoj promociji u centru grada prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i učenici Zrenjaninske gimnazije.

   

  Predstavnici Ministarstva odbrane su i ovog puta podsetili prisutne da svi mogu dobrovoljno da služe vojni rok, i muškarci i žene, ukoliko su zdravstveno sposobni i imaju od 19 do 30 godina. U kasarne za obuku regruti se šalju četiri puta godišnje. Prvi naredni rok je u martu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kod dve osobe školskog uzrasta potvrđen virus gripa tipa A (H3N2)

   

  Ranije je prijavljivanje moglo da se obavi u Centrima Ministarstva odbrane u okruzima. Sada je to moguće i na šalterima „Pošte Srbije“, kao i na portalu eUprava.

   

  centar ministarstva odbrane

   

  U odnosu na ranije upućivanje vojnika u kasarne, novine su pojednostavljene procedure prijema u profesionalnu službu za one koji žele da se zaposle u Vojsci Srbije. Dok služe vojni rok sa oružjem, vojnike očekuju i više novčane mesečne naknade.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ministarstvo odbrane je ovih dana objavilo poseban javni poziv kojim pruža priliku da kandidati iz civilstva koji imaju visoko obrazovanje postanu rezervni oficiri avijacije.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Ma jesu li normalni da idu u profesijonalne vojnike za 38.000din ( da budu angažovani 24h dnevno fežurstva pripravnost itd) kada kao radnici bez ikakve škole u Gradskoj Čistoći imaju više od 50.000din……

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo