• Testiranje PISA 2022 u srednjim školama u Zrenjaninu i Srpskoj Crnji

  U Srednjoj školi „Đura Jakšić“ u Srpskoj Crnji danas je počelo testiranje PISA 2022. U kabinetu za informatiku biće ispitano u kojoj meri su petnaestogodišnji učenici razvili kompetencije koje će im biti potrebne za nastavak školovanja i uspešno učešće u savremenom društvu.   PROČITAJTE JOŠ: Crveni krst uputio hitan apel, ova krvna grupa je posebno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Testiranje PISA 2022 u srednjim školama u Zrenjaninu i Srpskoj Crnji

  U Srednjoj školi „Đura Jakšić“ u Srpskoj Crnji danas je počelo testiranje PISA 2022. U kabinetu za informatiku biće ispitano u kojoj meri su petnaestogodišnji učenici razvili kompetencije koje će im biti potrebne za nastavak školovanja i uspešno učešće u savremenom društvu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Crveni krst uputio hitan apel, ova krvna grupa je posebno deficitarna

   

  PISA 2022 testiranje se sprovodi na uzorku od 7600 petnaestogodišnjih učenika iz 193 škole, od kojih je 178 srednjih stručnih škola i gimnazija i 15 osnovnih, saopštilo je ranije Ministarstvo prosvete. Škole su izabrane metodom slučajnog uzorka.

   

  – Na teritoriji srednjeg Banata u testiranju PISA 2022 učestvuju Srednja škola „Đura Jakšić“ iz Srpske Crnje, Tehnička škola, Poljoprivredna škola, Medicinska i Ekonomsko-trgovinska škola „Jovan Trajković“. Testiranje je počelo juče i trajaće do 18. aprila. Ovo je tek jedno od četiri testiranja koje ćemo imati ove godine – rekla je za portal zrenjaninski.com Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave Zrenjanin.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Tokom testiranja, učenici na računarima rade zadatke u domenima čitalačke pismenosti, nauke, matematike i kreativnog mišljenja. Rezultati testiranja biće saopšteni decembra 2023. godine.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo