• Svetski dan srca: Dom zdravlja u utorak organizuje akciju na Bagljašu

  Svetski dan srca, 29. septembar, biće obeležen i u Zrenjaninu.   Ovim povodom, zrenjaninski Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ će sutra, od 9.30 časova, organizovati akciju na platou ispred zgrade mesnih zajednica „Sonja Marinković“ i „Veljko Vlahović“. U slučaju da ne bude moguće održati akciju na otvorenom, biće premeštena u salu.   PROČITAJTE JOŠ: Dupla […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svetski dan srca: Dom zdravlja u utorak organizuje akciju na Bagljašu

  Svetski dan srca, 29. septembar, biće obeležen i u Zrenjaninu.

   

  Ovim povodom, zrenjaninski Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ će sutra, od 9.30 časova, organizovati akciju na platou ispred zgrade mesnih zajednica „Sonja Marinković“ i „Veljko Vlahović“. U slučaju da ne bude moguće održati akciju na otvorenom, biće premeštena u salu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dupla korist: Recikliraju staklo i pomažu napuštenim životinjama

   

  Akcija podrazumeva merenje arterijskog krvnog pritiska i vrednosti šećera u krvi, uz davanje adekvatnih saveta. Ovom prilikom biće poštovane sve epidemiološke mere.

   

  Organizator akcije je Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ (preventivni centar, patronaža i KV savetovalište). Saradnici su Zavod za javno zdravlje Zrenjanin i aktivisti ovdašnjeg Crvenog krsta.

   

  U Domu zdravlja navode da je veoma važno voditi što zdraviji način života i obraćati pažnju na faktore rizika od kardiovaskularnih bolesti. Svetski dan srca je još jedna prilika da se ukaže na to.

   

  Kardiovaskularne bolesti su, inače, uzrok smrti broj jedan na planeti.

   

  Ima mnogo faktora rizika, od pušenja, šećerne bolesti, visokog krvnog pritiska i gojaznosti, do zagađenja vazduha i retkih i zanemarenih stanja poput Šagasove bolesti i srčane amiloidoze.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo