• Sveštenici i vernici prikupili 1,1 milion dinara za pomoć Hrvatskoj

  Rimokatolički sveštenici i vernici organizovali su na teritoriji Zrenjaninske biskupije humanitarnu akciju prikupljanja novca koji je namenjen zemljotresom pogođenom području u Hrvatskoj.   Zrenjaninski biskup Ladislav Nemet, sveštenici i vernici sakupili su ukupno 1.175.00 dinara. Novac su preko Caritasa Srbije prosledili Caritasu u Hrvatskoj. Inače, Caritas Zrenjaninske biskupije je svakom sakupljenom dinaru dodao još jedan.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sveštenici i vernici prikupili 1,1 milion dinara za pomoć Hrvatskoj

  Rimokatolički sveštenici i vernici organizovali su na teritoriji Zrenjaninske biskupije humanitarnu akciju prikupljanja novca koji je namenjen zemljotresom pogođenom području u Hrvatskoj.

   

  Zrenjaninski biskup Ladislav Nemet, sveštenici i vernici sakupili su ukupno 1.175.00 dinara. Novac su preko Caritasa Srbije prosledili Caritasu u Hrvatskoj. Inače, Caritas Zrenjaninske biskupije je svakom sakupljenom dinaru dodao još jedan.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Udruženje srpskih ratnih veterana Zrenjanina uputilo poziv borcima

   

  Maria Lebhaft, saradnica Ekonomskog ureda Zrenjaninske biskupije, istakla je da su vernici u Banatu bili velikodušni, uprkos tome što je većina njih siromašna.

   

  – Ljude, koji su nekada živeli u jednoj državi, Jugoslaviji, dirnule su vesti i prizori iz Hrvatske – ocenila je Lebhaft.

   

  Zemljotres koji se desio 29. decembra prošle godine u Hrvatskoj, naročito na području Petrinje i Siska, naneo je ogromne štete. Čak je odneo i ljudske živote.

   

  Posle ove katastrofe mnogo ljudi je ostalo bez krova nad glavom i bez igde ičega. Takođe, oštećeno je puno crkvenih objekata, kojima je potrebna rekonstrukcija.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo