• Svečano potpisan ugovor o dodeli sredstava Gradu Zrenjaninu

  Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović potpisala je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike, sa predstavnicima 61 lokalne samouprave, čiji su projekti prihvaćeni na javnom pozivu.   Ugovori su uručeni na svečanosti u Palati „Srbija“ u Beogradu, a u ime Grada Zrenjanina ugovor je potpisala načelnica […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svečano potpisan ugovor o dodeli sredstava Gradu Zrenjaninu

  Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović potpisala je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike, sa predstavnicima 61 lokalne samouprave, čiji su projekti prihvaćeni na javnom pozivu.

   

  Ugovori su uručeni na svečanosti u Palati „Srbija“ u Beogradu, a u ime Grada Zrenjanina ugovor je potpisala načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić.

   

  Zrenjaninu je, za predloženi projekat, pripalo 29,6 miliona dinara bespovratnih sredstava, a opštinama Srednjobanatskog okruga 7,7 miliona. Zrenjanin se našao među sredinama za čije su predložene aktivnosti izdvojena najveća sredstva.

   

  Od ukupno odobrenog iznosa za projekat Zrenjanina, Vlada Republike Srbije, odnosno Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, učestvuje sa 23,7 miliona dinara, a Grad Zrenjanin sa 5,9 miliona dinara.

   

  Posebnu pažnju, kako se navodi u saopštenju Kabineta ministra, privukli su, između ostalog i sledeći projekti: otvaranje kutka za dojenje u Žitištu i uvođenje dežurnog vrtića za boravak dece od 14 do 22 časa u Zrenjaninu.

   

  Podsećamo, Gradu Zrenjaninu i opštinama Žitište, Novi Bečej, Nova Crnja i Sečanj odobrene su mere populacione politike – usklađivanje rada i roditeljstva, snižavanje psihološke cene roditeljstva, put ka zdravom materinstvu, edukacija iz oblasti populacione politike i aktiviranje lokalne samouprave.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Evo ih, opet se slikaju! Za tu mizeriju nije potrebno da se slikaju. Treba samo da se bore da se naš opljačkan novac vrati gradu i građanima, a ne da promovišu političku propagandu i prodavanje magle. Zrenjanin bi imao i više novca od toga da se ne pljačka svakodnevno /nafta i gas/, ali to ne dotiče lokalne vlastodršce pošto su oni tu samo da bi sprovodili politiku Beograda i da bi primali lepe plate. Sve je to čista demagogija i paralaža.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo