• Svako može da pukne: Podrška građanima Zrenjanina kroz novi projekat

  „Svako može da pukne“ glavna je poruka projekta koji će narednih 18 meseci sprovoditi mreža „NaUm“, uz podršku Caritasa Srbije i partnerskih organizacija. Među njima je i Humanitarni centar „Duga“ iz Zrenjanina.   Realizacija ovog projekta omogućena je zahvaljujući grantu koje je ACT projekat „Zajedno za aktivno građansko društvo“ Vlade Švajcarske dodelio mreži „NaUm“, jedinoj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svako može da pukne: Podrška građanima Zrenjanina kroz novi projekat

  „Svako može da pukne“ glavna je poruka projekta koji će narednih 18 meseci sprovoditi mreža „NaUm“, uz podršku Caritasa Srbije i partnerskih organizacija. Među njima je i Humanitarni centar „Duga“ iz Zrenjanina.

   

  Realizacija ovog projekta omogućena je zahvaljujući grantu koje je ACT projekat „Zajedno za aktivno građansko društvo“ Vlade Švajcarske dodelio mreži „NaUm“, jedinoj mreži za mentalno zdravlje u Srbiji.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zavod za javno zdravlje Zrenjanin: Potvrđeno još 379 slučajeva zaraze

   

  „Svako može da pukne“ sadrži mnoštvo različitih aktivnosti. U njih će građani moći direktno da se uključe uz korišćenje inovativnih i „provokativnih“ alata. Preko mobilne aplikacije „Krug zdravlja“ imaće mogućnost da postave pitanje i dobiju odgovor psihoterapeuta. Biće u prilici i da se povežu sa zajednicom kroz chat opciju.

   

  Na Youtube kanalu „Svako može da pukne“ emitovaće se video emisije o mentalnom zdravlju sa gostima – profesionalcima, osobama koje će deliti lična iskustva. Biće emitovane i radionice gde će biti demonstrirane psihološke tehnike za samopomoć i prevazilaženje stresa.

   

  Biće postavljene i „Antistres zone“

   

  U drugoj polovini godine u gradovima širom Srbije biće postavljene „Antistres zone“. U pitanju su događaji u kojima će se građani uključivati u zabavne, ali i edukativne aktivnosti koje se tiču mentalnog zdravlja. Osim toga, građani će imati priliku da i sami pošalju poruke vezane za mentalno zdravlje putem Viber stikera ili nošenjem maski sa porukom.

   

  – Veoma smo ponosni što je udruženje „Duga“ deo ovog projekta. Kroz njega ćemo imati priliku da pružamo podršku građanima Zrenjanina i prenosimo važnu poruku. O problemima sa mentalnim zdravljem ne treba i ne sme da se ćuti. Zbog izuzetno velikog broja ljudi koji su pogođeni nekim problemom mentalnog zdravlja, a to je oko 25 odsto populacije, jako je bitno da naša poruka dopre do što većeg broja građana. Posebno sada u uslovima Covid-19 pandemije – rekla je Dragica Bu, predsednica Humanitarnog centra „Duga“ iz Zrenjanina.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ovaj centar, inače, osnovan je 2003. godine sa misijom unapređenja kvaliteta života osoba sa problemima mentalnog zdravlja.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]