• „Stop splavovima“ poziva građane

  Šaljite pitanja i predloge

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENAJNIN – Građanska inicijativa „Stop splavovima“ i udruženje građana „Most na suvom“ pozvali su Zrenjanince da u što većem broju postavljaju pitanja ili predlože rešenja za regulacione planove gradskih područja.

  Most na suvom
  Most na suvom

  Aktivisti ovih udruženja u saopštenju za javnost navode da će se na bazi aktuelnog Generalnog urbanističkog plana izraditi predlozi regulacionih planova gradskih područja. Njihovo pitanje je – Da li će ti planovi odražavati stvarne potrebe građana i mogućnosti lokalne uprave, ili se ponovo sprema prevara za građane?-

  U saopštenju se dodaje da javnim sastancima komisija o regulacionim planovima mogu da prisustvuju samo oni koji su lično podneli pismene primedbe do utvrđenog termina.
  „Za regulaciju „Dolje“ prigovori se šalju do 18. maja, a javna sednica komisije zakazana je za 22. maj u kancelariji 101 u Gradskoj kući. Za regulaciju naselja „Mala Amerika“ javna prezentacija je predviđena za 20. maj, takođe u istoj kancelariji, a mogu da joj prisustvuju svi zainteresovani, dok, javnoj sednici Komisije 8. juna mogu da prisustvuju samo podnosioci primedbi“, napominje se u saopštenju, uz poruku – „Zato, papir ili tastature u ruke i što više nas da nešto priupita ili predloži bolje rešenje od onog koje je vešto skriveno na gradskom portalu, pod oznakom „e-uprava“, a u padajućem meniju „Javni oglasi i pozivi“, kao četvrti ili peti poziv u nizu. Da se ne desi da se iznenađujemo“.

  Iz ovih udruženja ocenjuju da je u Zrenjaninu ustaljena praksa odbijanja predloga koji ne potiču iz redova aktuelne vlasti, te da je to postupanje koje se može promeniti upornim zalaganjem građana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]