• „STOP REVIZIONIZMU – DA ZRENJANIN OSTANE ZRENJANIN“

  ZRENJANIN – Tribina pod nazivom „STOP REVIZIONIZMU! Da Zrenjanin ostane Zrenjanin“ biće održana u utorak, 27. marta, u 18 časova, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, najavili su organizatori – Pokret „Novi Optimizam“, i udruženja „Skaska“ i „Da Zrenjanin ostane Zrenjanin“.     Na tribini će govoriti reditelj Želimir Žilnik, karikaturista Predrag Koraksić Corax, novinar Ljubomir […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „STOP REVIZIONIZMU – DA ZRENJANIN OSTANE ZRENJANIN“

  ZRENJANINTribina pod nazivom „STOP REVIZIONIZMU! Da Zrenjanin ostane Zrenjanin“ biće održana u utorak, 27. marta, u 18 časova, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, najavili su organizatori – Pokret „Novi Optimizam“, i udruženja „Skaska“ i „Da Zrenjanin ostane Zrenjanin“.

   

  tribina zrenjanin

   

  Na tribini će govoriti reditelj Želimir Žilnik, karikaturista Predrag Koraksić Corax, novinar Ljubomir Živkov, istoričar Srđan Milošević, politikolog Duško Radosavljević, pisac i muzičar Marko Šelić – Marčelo i profesor Zlatko Jelisavac, a tribinu će moderirati dramaturškinja Minja Bogavac.

   

  „Nakon izuzetno uspešne tribine „Petrovgrad? Neće proći!“, održane u ime odbrane imena grada Zrenjanina, organizujemo još jednu tribinu koja inicijativu za promenu imena grada sagledava u okvirima šireg konteksta istorijskog revizionizma. Tako, lokalna inicijativa, posmatrana kroz prizmu revizionističkog talasa koji je zahvatio ne samo našu zemlju, već i region i Evropu, prestaje da bude samo zamagljivanje višedecenijskog propadanja i zanemarivanje grada i guranje pod tepih egzistencijalnih problema građana, već postaje i priklanjanje opštim tendencijama fašizacije društva“, poručuju organizatori predstojeće tribine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo