• Stiže struja posle 20 godina

  Elektrifikacija vikend naselja prema Elemiru

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Direktor Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Goran Kravarušić i direktor ovdašnje Elektrodistribucije Slobodan Stojkov potpisali su danas tri ugovora, vredna oko 30 miliona dinara, o elektrifikaciji naselja pokraj elemirskog puta, zatim o izmeštanju dalekovoda u industrijskoj zoni na Bagljašu i izgradnji trafo stanice na lokalitetu „Uroš Predić“.

  Ugovore potpisali Slobodan Stojkov i Goran Kravarušić
  Ugovore potpisali Slobodan Stojkov i Goran Kravarušić

  Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je prisustvovao ovom događaju, izjavio je da će u 2015. godini biti potpisano ukupno osam ugovora između Direkcije i Elektrodistribucije, čija se vrednost procenjuje na 80 miliona dinara. Santovac je precizirao da će poslove obuhvaćene ovim ugovorima podjednako finansirati grad i Elektrovojvodina.

  – Danas smo počeli da rešavamo jedan od problema, koji traje već dvadeset godina, a to je elektrifikacija vikend naselja na elemirskom drumu. Vrednost ugovora je 13 miliona dinara – rekao je Santovac, podsećajući da se u tom naselju, koje je svih ovih godina bilo bez struje, osim vikendica nalaze i poljoprivredna domaćinstva.

  Zamenik gradonačelnika je dodao da drugi ugovor koji je potpisan danas, a čija je vrednost 10,6 miliona dinara, propisuje izmeštanje dalekovoda iz industrijske zone na Bagljašu, čime će biti omogućena izgradnja proizvodnih pogona italijanske kompanije „Sitip“ na tom mestu. Takođe, na lokalitetu „Uroš Predić“, u Zrenjaninu, biće podignuta trafo stanica, što je preduslov za razvoj ovog dela grada.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo