• Šta je pametna reciklaža i kako reciklirajući možete da osvojite nagrade?

  Da li ste nekada čuli za pametnu reciklažu? Ovaj proces koristi pametnu tehnologiju i nudi širi spektar prednosti u poređenju sa tradicionalnim – sortiranje otpada je dodatno pojednostavljeno, a poseban benefit odnosi se na efikasnost u smislu utrošenog vremena i dodatnih benefita za reciklere. Zrenjanin je prvi grad u Srbiji u kome se sprovodi ovakav […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šta je pametna reciklaža i kako reciklirajući možete da osvojite nagrade?

  Da li ste nekada čuli za pametnu reciklažu? Ovaj proces koristi pametnu tehnologiju i nudi širi spektar prednosti u poređenju sa tradicionalnim – sortiranje otpada je dodatno pojednostavljeno, a poseban benefit odnosi se na efikasnost u smislu utrošenog vremena i dodatnih benefita za reciklere. Zrenjanin je prvi grad u Srbiji u kome se sprovodi ovakav projekat, pod nazivom „Pametno recikliraj“.

   

  Kako funkcioniše ovaj sistem u Zrenjaninu?

   

  U IDEA i Roda prodavnicama možete pronaći proizvode sa nalepnicom „Recikliraj“. Svi proizvodi koji su na ovaj način obeleženi mogu se nakon upotrebe i reciklirati, u postavljenim pametnim uređajima. Svaka nalepnica sadrži jedinstveni kôd koji uređaji prepoznaju tokom skeniranja i odlaganja.

   

  Pametni uređaji za reciklažu postavljeni su na 12 lokacija u Zrenjaninu, a tačnu mapu lokacija pogledajte ovde: https://www.pametnorecikliraj.rs/. Prilikom odlaganja iskorišćene ambalaže: limenke, PET, Tetra Pak ili staklo, korisnik dobija kodove.

   

  Ove kodove potrebno je uneti na svoj nalog, napravljen na Solagro aplikaciji, koja se može preuzeti na ovom linku: https://zr.solagro.app/. Što više ambalaže korisnik donese za reciklažu, više poena će prikupiti, i, što je najvažnije, doprineće unapređenju ekološkog okruženja u svom gradu.

   

  pametna reciklaža
  Foto: Branislav Nenin

   

  Ako reciklirate tokom marta, možete osvojiti i nagradu

   

  Najvrednijeg reciklera u martu nagradiće jedan od partnera projekta, kompanija Coca-Cola HBC Srbija. Nagrada je električni trotinet.

   

  Ostalo je još manje od 10 dana do kraja martovske inicijative, zato nemojte čekati – pridružite se ovoj inicijativi i postanite vredni recikleri, osvajajući uz to vrednu nagradu.

   

  Promo

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo