• Spoljašnji ocenjivači posetili bolnicu: Ovo je njihov zaključak posle kontrole

  Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu obavlja redovan rad u skladu sa akreditacijskim standardima, a u proteklom periodu je nastavljeno sa prijemom novih radnika, edukacijom postojećeg kadra, nabavkom opreme od strateškog značaja i uvođenjem novih tehnologija. Tako glasi zaključak spoljašnjih ocenjivača Aleksandre Vračarić i Tanje Erdeljanović koje su nedavno, u okviru druge redovne godišnje kontrole, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Spoljašnji ocenjivači posetili bolnicu: Ovo je njihov zaključak posle kontrole

  Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu obavlja redovan rad u skladu sa akreditacijskim standardima, a u proteklom periodu je nastavljeno sa prijemom novih radnika, edukacijom postojećeg kadra, nabavkom opreme od strateškog značaja i uvođenjem novih tehnologija. Tako glasi zaključak spoljašnjih ocenjivača Aleksandre Vračarić i Tanje Erdeljanović koje su nedavno, u okviru druge redovne godišnje kontrole, posetile Opštu bolnicu Zrenjanin.

   

  Podsetimo, ova zdravstvena ustanova je stekla akreditacijski status na period od sedam godina, od 2019. do 2026. Redovna poseta spoljašnjih ocenjivača obuhvata proveru usklađenosti rada ustanove sa standardima za akreditaciju u toku njenog trajanja. Ona podrazumeva uvid u rad ustanove, pregled dokumentacije i planova za unapređenje kvaliteta. U skladu sa tim, redovna godišnja poseta se sprovodi u cilju utvrđivanja načina na koji zdravstvena ustanova održava utvrđeni nivo kvaliteta na osnovu koga je stekla sertifikat o akreditaciji.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Učenici Tehničke škole prošli obuku u pružanju prve pomoći (Foto)

   

  Opšti utisak spoljašnjih ocenjivača, nakon redovne posete, jeste da Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ nastavlja redovan rad u skladu sa akreditacijskim standardima.

   

  „Može se reći da je kontinuirana i višegodišnja posvećenost tom cilju već postala sinonim za ovu ustanovu. Utisak je i da se poštuju i unapređuju propisani standardi i procedure. To je svakodnevni i odavno usvojeni metod rada u ovoj bolnici“, navodi se u izveštaju.

   

  opšta bolnica đorđe joanović sertifikat

   

  Poseban izazov rad u uslovima pandemije

   

  Poseban izazov prethodnih godina predstavljali su rad u uslovima pandemije koronavirusa i bezbednost pacijenata i zaposlenih. Zbog toga je usvojen veliki broj procedura koje definišu rad u vanrednim okolnostima.

   

  „Ustanova je pokazala fleksibilnost i mogućnost funkcionisanja u izmenjenim okolnostima. Uspešno je regulisala poštovanje postojećih i uvođenje novih procedura u sve procese rada“, piše u izveštaju.

   

  Dodaje se i da je u proteklom periodu nastavljeno sa prijemom novih radnika, edukacijom postojećeg kadra, nabavkom opreme od strateškog značaja i uvođenjem novih tehnologija.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Rad u skladu sa standardima akreditacije u ovoj ustanovi je dugogodišnja praksa. Očigledan je entuzijazam rukovodstva i zaposlenih da se rad odvija na dostignutom nivou i da se neprekidno unapređuje. To je jedan od najvećih kvaliteta ove bolnice. Zavidan nivo svesti svih zaposlenih o prednostima i neophodnosti poštovanja standarda u svakodnevnom radu je impresivan i za svaku je pohvalu“, zaključili su spoljašnji ocenjivači.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo