• Smenjen upravnik Pošte u Zrenjaninu, sindikalci odustali od štrajka glađu

  Predsednik sindikata „Sloga“ u JP „Pošta Srbije“ Dragan Živanov saopštio je da su poverenici ovog sindikata u zrenjaninskoj Pošti odustali od štrajka glađu, koji je bio najavljen za ponedeljak, 22. mart. Oni su odustali od najavljenog štrajka jer im je, kako je saopšteno, poslovodstvo ispunilo dva ključna zahteva.   „Sloga“ je objavila da je smenjen […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Smenjen upravnik Pošte u Zrenjaninu, sindikalci odustali od štrajka glađu

  Predsednik sindikata „Sloga“ u JP „Pošta Srbije“ Dragan Živanov saopštio je da su poverenici ovog sindikata u zrenjaninskoj Pošti odustali od štrajka glađu, koji je bio najavljen za ponedeljak, 22. mart. Oni su odustali od najavljenog štrajka jer im je, kako je saopšteno, poslovodstvo ispunilo dva ključna zahteva.

   

  „Sloga“ je objavila da je smenjen upravnik Pošte u Zrenjaninu Ivan Svojić, koga su sindikalaci optuživali za zlostavljanje na radu i mobing. Takođe, novi v.d. direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević je čvrsto obećao da će posetiti zrenjaninske poštare i krenuti sa rešavanjem problema.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zimsku garderobu pre odlaganja treba oprati, ovo je najjednostavniji način

   

  Živanov je naveo da je smena upravnika Svojića mogla ranije da se desi. Dodao je da im je trenutni cilj da uspostave normalan odnos sa novim upravnikom Pošte i poboljšaju rad poštara.

   

  On se zahvalio članovima sindikata i kolegama koji su ih podržali i pružili im podršku da, kako je kazao, pravda i istina pobede.

   

  I upravnik Pošte izrazio želju da bude smenjen

   

  Kako saznajemo, i sam Ivan Svojić je izrazio želju da bude razrešen dužnosti upravnika Pošte. On je u molbi podnetoj rukovodstvu ovog javnog preduzeća naveo da se u poslednje vreme spominje u negativnom kontekstu i da želi da očuva ugled i reputaciju.

   

  Predsednik sindikata „Sloga“ u zrenjaninskoj Pošti Petar Petrović je ranije, preko društvenih mreža, najavio da će započeti štrajk glađu. On je naglasio da će odbiti svaku medicinsku pomoć. Objasnio je da sindikalci zahtevaju povećanje plata i bolje uslove rada za sve poštare. Traže i da se reši stanje sa biciklima koje radnici održavaju od svojih zarada.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ čestitali su na uspehu svojim sindikalnim kolegama u Zrenjaninu.

   

  „Pružamo im podršku u daljem sindikalnom radu i težnji da se radnicima JP „Pošta Srbije“ poboljšaju plate i uslovi rada“, navodi se u saopštenju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo