• Savetovalište za mlade obeležava punoletstvo: 18 godina na usluzi omladini

  Savetovalište za mlade pri Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu obeležava punoletstvo, odnosno 18 godina postojanja.   Savetovalište je osnovano 19. juna 2003. godine. Počelo je da radi u okviru projekta „Zaštita reproduktivnog zdravlja mladih“ Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta, Republičkog centra za planiranje porodice i UNICEF-a, a uz podršku Ministarstva zdravlja. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Savetovalište za mlade obeležava punoletstvo: 18 godina na usluzi omladini

  Savetovalište za mlade pri Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu obeležava punoletstvo, odnosno 18 godina postojanja.

   

  Savetovalište je osnovano 19. juna 2003. godine. Počelo je da radi u okviru projekta „Zaštita reproduktivnog zdravlja mladih“ Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta, Republičkog centra za planiranje porodice i UNICEF-a, a uz podršku Ministarstva zdravlja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: “Mlekoprodukt” učestvovao u ekološkoj manifestaciji “Neko tvoj” (Foto)

   

  „Savetovalište za mlade radi u zasebnom prostoru, a organizaciono pripada Školskom dispanzeru. U njemu radi multidisciplinarni tim sastavljen od pedijatara, ginekologa, psihologa i medicinskih sestara. Ovde se obavlja grupni zdravstveno – vaspitni rad putem kreativnih radionica, kao i individualni, gde je uključeno i lečenje po potrebi“, kažu u Domu zdravlja Zrenjanin.

   

  Rad se obavlja ne samo u prostorijama Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, već i na terenu, u saradnji sa školama, Crvenim krstom, nevladinim organizacijama i udruženjima. Za dolazak u Savetovalište za mlade nije potreban uput. Usluge su besplatne i garantovana je tajnost razgovora.

   

  U radu savetovališta, inače, akcenat je stavljen na reproduktivno zdravlje mladih, jer je niz istraživanja ukazao na nedovoljno znanje omladine o mogućim posledicama rizičnog polnog ponašanja. U višim razredima osnovnih škola organizuje se i edukacija na temu psihoaktivnih supstanci.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „U okviru savetovališta održavaju se i jednodnevni seminari na temu pravilne ishrane. Mladi sa dijabetes melitusom, pored svojih redovnih kontrola kod dijabetologa, dobijaju savete pedijatra edukovanog za tu problematiku“, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]