• SARADNjA GRADA SA FAKULTETIMA

  Dobri odnosi sa Argentinom mogu biti šansa za napredak Zrenjanina

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Gradski čelnici u Zrenjaninu poslednjih dana potpisali su dva ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji sa fakultetskim ustanovama iz Novog Sada i Beograda.

  internet-kompjuteri

  Gradonačenik Čedomir Janjić se, tim povodom, sastao sa predstavnicima Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe iz Novog Sada, i kompanije „Educ – media“ iz Zrenjanina. Po rečima Janjića, kroz saradnju sa fakultetima lokalna samouprava daje značajniju podršku u oblasti obrazovanja, ali i pruža veću pomoć studentima.

  – Ovom saradnjom stvorena je prilika za organizovanje stručnih seminara i kurseva, za edukaciju studenata, odnosno obavljanje stručne prakse, zatim za organizovanje skupova u cilju promovisanja obrazovanja, ali i za saradnju kod izrade projekata – naglasio je Janjić.

  Grad Zrenjanin uspostavio je saradnju i sa Univerzitetom „Džon Nezbit“ iz Beograda, s ciljem povezivanja obrazovanja, nauke i privrede i primeni naučnih dostignuća u poslovanju srednjobanatskih firmi.

  – Univerzitet „Džon Nezbit“ ima odličnu saradnju s univerzitetom iz Argentine, a grad sa Ambasadom Argentine, pa se nadamo da ćemo prve projekte i saradnju realizovati upravo s tom zemljom, a potom i sa Indijom – rekao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i izrazio očekivanja da će se najviše investicija, proisteklih iz ovakve saradnje, realizovati u oblasti poljoprivrede.

  Rektor Univerziteta Slobodan Pajović naveo je da je ova ustanova u potpunosti akreditovana kao naučno – istraživačka, s povoljnim ocenama u tom procesu.

  – Nastavljamo dobru saradnju sa gradom i dajemo naš doprinos izgradnji društva zasnovanog na znanju. U kontekstu internacionalizacije pomenuta je i Argentina, i mislim da je to velika šansa za Zrenjanin i srednji Banat. Smatram velikim uspehom to što je Ambasada Argentine dala podršku da upravo Zrenjanin bude nosilac ovih poslova u domenu poljoprivrede – naveo je Pajović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo