• Roditelji traže da se u vrtiću „Neven“ ponovo formira jaslena grupa

  Grupa roditelja iz Zrenjanina uputila je danas otvoreno pismo javnosti i nadležnima u gradu. Oni postavljaju pitanje zašto je zatvorena jaslena grupa u vrtiću „Neven“, posle čega su deca preseljena u novootvoreni vrtić „Bubamara“.   Roditelji navode da već šest meseci traže odgovor na to pitanje. Danas su organizovali i simboličnu akciju ispred vrtića „Neven“, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Roditelji traže da se u vrtiću „Neven“ ponovo formira jaslena grupa

  Grupa roditelja iz Zrenjanina uputila je danas otvoreno pismo javnosti i nadležnima u gradu. Oni postavljaju pitanje zašto je zatvorena jaslena grupa u vrtiću „Neven“, posle čega su deca preseljena u novootvoreni vrtić „Bubamara“.

   

  Roditelji navode da već šest meseci traže odgovor na to pitanje. Danas su organizovali i simboličnu akciju ispred vrtića „Neven“, želeći da ukažu na to da su, kako navode, u potpunosti zanemarene potrebe dece i roditelja iz Mesne zajednice „Dositej Obradović“ i njene okoline.

   

  „Nezvanično nam je rečeno da je potkrovlje vrtića „Neven“, u kojem je bila najmlađa grupa, jaslenog uzrasta, zatvoreno po nalogu inspekcije. To je, navodno, učinjeno iz bezbednosnih razloga. Mališani su automatski prebačeni u novi vrtić, u drugom delu grada. O tačnim razlozima zatvaranja, međutim, nismo pravovremeno obavešteni“, navodi se u pismu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ovo je za svaku pohvalu: Predivan gest grupe humanih Zrenjaninaca!

   

  Grupa roditelja podseća da postoji tendencija rasta broja dece koja borave u vrtiću „Neven“, zbog ekspanzije gradnje u južnom delu Zrenjanina. Tako je prošle godine bilo upisano više od 140 mališana, pa su nakon mnogo godina formirane čak dve jaslene grupe.

   

  vrtić neven
  Foto: Nenad Blažin

   

  Pokrenuta peticija „Vratite bebama Neven“

   

  Roditelji iz ovog dela grada tvrde da vrtić „Bubamara“, iako je nov i funkcionalan, iz više razloga ne odgovara njima i njihovoj deci. Oni su zbog toga pokrenuli i peticiju pod nazivom „Vratite bebema Neven“, koju je do sada potpisalo 37 roditelja.

   

  „Apelujemo na sve nadležne da omoguće deci boravak u vrtiću koji ispunjava sve zdravstveno-higijenske i bezbednosne standarde. Najveća gradska mesna zajednica, sa njoj pripadajućim stambenim naseljima Ruža Šulman, 4. juli i okolinom, sada ima samo jedan vrtić sa jaslenom grupom, koji nema kapacitet da primi svu decu najmlađeg uzrasta“, navodi se u pismu.

   

  Na kraju, roditelji, potpisnici peticije, pitaju zašto se vrtić „Neven“ u potpunosti ne adaptira i nastavi sa radom u punom kapacitetu, kao i šta će biti sa tom zgradom.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo