• Roditelji ne odustaju: Neki planiraju da ispišu decu iz škole „2. oktobar“

  Roditelji učenika III-2 odeljenja Osnovne škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina ne odustaju od svojih zahteva, a to je da njihovoj deci i dalje predaje učiteljica koja je bila angažovana na određeno vreme, a ne nova, koju je postavila škola.   U saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com se navodi da situacija u OŠ „2. oktobar“ i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Roditelji ne odustaju: Neki planiraju da ispišu decu iz škole „2. oktobar“

  Roditelji učenika III-2 odeljenja Osnovne škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina ne odustaju od svojih zahteva, a to je da njihovoj deci i dalje predaje učiteljica koja je bila angažovana na određeno vreme, a ne nova, koju je postavila škola.

   

  U saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com se navodi da situacija u OŠ „2. oktobar“ i dalje nije rešena.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Obaveštenje: Grad regresira prevoz učenika srednjih škola

   

  „Sva predložena rešenja, po kojima niko ne bi morao da ostane bez posla, a naš razred bi zadržao staru učiteljicu, odbijena su uz obrazloženje da je sve po zakonu. Deca su taoci ove situacije tako da i danas, osmoro do desetoro dece (od ukupno 22 u odeljenju) neće ići u školu. Neki roditelji će decu ispisati već danas, a ostali pokušavaju da vide li će se nešto ipak promeniti. Šanse da se ovo završi u korist dece su skoro nikakve, jer su sad sve opcije odbačene“, naveli su roditelji u saopštenju.

   

  Nadali se pozitivnom ishodu

   

  Kako ističu, zbog toga što su se nadali pozitivnom ishodu i jer su imali podršku Školske uprave, oni su staru učiteljicu zamolili da ne konkuriše nigde, jer su bili ubeđeni da će se problem rešiti.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Školska uprava je ponudila radna mesta i u nastavi i u produženom boravku kako u drugim, tako i u okviru iste škole. Svi smo zgranuti i u čudu zbog čega ni jedna od tih opcija nije prihvaćena. Zaista nas zanima da li postoji bilo koji drugi razlog za ovakvu samovolju i delovanje na štetu dece. Postoje ljudski problemi i situacije koje bi opravdale ovakvo insistiranje na tom i samo tom radnom mestu. I mi bismo to razumeli. Ali, nismo čuli ništa drugo osim „sve je po zakonu“. Nažalost, izgleda da će naša učiteljica, koja je primer mladog, motivisanog, entuzijastičnog prosvetnog radnika, koja impresionira i koju pamte u svim školama u kojima je radila, ostati bez posla ove školske godine. I ona je čekala pozitivno razrešenje ove situacije i nije konkurisala na druga radna mesta“, dodaje se u saopštenju.

   

  Više o ovom slučaju, ali i o tome šta kažu u školi OŠ „2. oktobar“, možete PROČITATI OVDE.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. U Srbiji uopšte više nije bitno kako i šta rade učiteljuce, nastavnici, profesori. I tako već godinama.Bitno im je da je „sve po zakonu“. Posledice takve nebtige za kvalitet u prosveti već se oseća. Sigurno je da može biti i gore. I biće sve gore. Pogledajte samo šta nam deca sve (ne)znaju. Generacije i generacije izlaze iz škola neobraxovane i funkcionalno nepismene. Gde su bili, šta su radili? Nemaju pojma. Zato i ova učiteljica koja radi sa entuzijazmom samo „kvari prosek“ i treba je eliminisati iz nastave. Možda će i njeno novo radno mesto biti „protiv zakona“ ako se nekom tako učini.
   Srećno! Deci, roditeljima koji preduzimaju akciju i učiteljici koja voli svoj posao i želi da ga radi.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo