• Raspored bogosluženja za Badnji dan i Božić u Zrenjaninu i Kleku

  Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici pripremaju se za obeležavanje najradojsnijeg hrišćanskog praznika – Božića. Prethode mu Badnji dan i Badnje veče kada se, po tradiciji, nakon bogosluženja pale badnjaci.   PROČITAJTE JOŠ: Više nije sa nama Velimir Miša Kozarev, jedan od simbola muzičkog života Zrenjanina   U pravoslavnim hramovima u Zrenjaninu održaće se liturgije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspored bogosluženja za Badnji dan i Božić u Zrenjaninu i Kleku

  Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici pripremaju se za obeležavanje najradojsnijeg hrišćanskog praznika – Božića. Prethode mu Badnji dan i Badnje veče kada se, po tradiciji, nakon bogosluženja pale badnjaci.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Više nije sa nama Velimir Miša Kozarev, jedan od simbola muzičkog života Zrenjanina

   

  U pravoslavnim hramovima u Zrenjaninu održaće se liturgije prema sledećem rasporedu:

   

  Petak, 6. januar: Gradnulički hram i Ruska crkva (15 časova), Uspenski (17 časova), crkva Vaznesenja Gospodnjeg na Bagljašu (18 časova) i Hram svetog oca Nikolaja na Zelenom polju (18.30 sati).

   

  Subota, 7. januar: u ponoć božićno jutrenje (Uspenska, Vavedenjska i Ruska crkva). Liturgije u svim hramovima na Božić počinju u 9 časova.

   

  Drugog i trećeg dana, 8. i 9. januara, bogosluženja su takođe u 9 sati.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Badnji dan i Božić tradicionalno će biti obeleženi i u Kleku.

   

  U petak, 6. januara, u 18 sati sati, biće održana večernja služba u Hramu Svetih Otaca. U 18.45 sati uslediće polaganje badnjaka, dok od 19.30 časova sledi kulturno-umetnički program. U ponoć će u seoskom hramu biti održano božićno ponoćno jutrenje, a u subotu, 7. januara, u 9 sati, sveta božanstvena liturgija.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]