• Radoš Pejović: Zrenjanin dobar primer u oblasti pronatalitetne politike

  Pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Radoš Pejović razgovarao je danas sa predsednikom Skupštine grada Zrenjanina Čedomirom Janjićem i predstavnicima ustanova socijalne zaštite. Na sastanku je bilo reči o sprovođenju i unapređenju mera populacione politike u gradu na Begeju.   Radoš Pejović je podsetio na podatak iz 2019. godine da je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radoš Pejović: Zrenjanin dobar primer u oblasti pronatalitetne politike

  Pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Radoš Pejović razgovarao je danas sa predsednikom Skupštine grada Zrenjanina Čedomirom Janjićem i predstavnicima ustanova socijalne zaštite. Na sastanku je bilo reči o sprovođenju i unapređenju mera populacione politike u gradu na Begeju.

   

  Radoš Pejović je podsetio na podatak iz 2019. godine da je Zrenjanin bio jedan od svega dva grada u Vojvodini koja su izdvajala više od tri odsto sredstava iz budžeta za razvijanje pronatalitetne politike. Dodao je da bi Zrenjanin mogao poslužiti kao dobar primer ostalim sredinama kada je ta oblast u pitanju.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Prošle godine u gradu manji broj prijava nasilja u porodici

   

  Predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić kazao je da su u prethodnom periodu realizovani razni programi. Počev od pomoći pri ostvarivanju roditeljstva i pomoći za novorođeno dete, preko poklona bebama, do otvaranja novih jaslenih grupa u 14 sela i izgradnje dva nova vrtića u gradu.

   

  Janjić je podsetio da se izdvajaju i sredstava za nabavku đačkih torbi, naknadu troškova putovanja za učenike osnovnih i srednjih škola, učeničke i studentske stipendije i finansijsku podršku za stručno usavršavanje studenata i postdiplomaca.

   

  radoš pejović

   

  Pomoć roditeljima novorođenih beba

   

  Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić precizirala je da se iz gradskog budžeta izdvaja po 50.000 dinara za svako prvorođeno dete, dok se za drugo i treće rođeno dete izdvaja po 35.000 dinara. Bebama sleduje i paket „Apoteke Zrenjanin“, u vrednosti od 6.000 dinara.

   

  Obezbeđuju se i auto sedišta za prvih 60 beba rođenih u zrenjaninskom porodilištu. Izdvajaju se i sredstva za finansijsku podršku za vantelesnu oplodnju.

   

  – Pravo na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju priznaje se i parovima koji žele drugo dete – naglasila je Dragić.

   

  Ona je podsetila i da su sredstva namenjena za proslavu Nove godine usmerena za lečenje bolesne dece.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]