• RADNICI RADIJA TRAŽE REŠAVANjE STATUSA

  Održali sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENjANIN – Zaposleni u Javnom preduzeću „Radio Zrenjanin“, njih četrnaest, danas su se sastali sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, od koga traže rešavanje svog statusa nakon gašenja ove medijske kuće.

  radio Zr 006

  Nakon neuspele privatizacije, radiju „Zrenjanin“ je oduzeta frekvencija, on je praktično ugašen, a lokalna samouprava je prestala da ga finasira. Uprkos tome, radnici dolaze na posao, iako ne rade i pet meseci su bez ikakvih primanja. Od 19. decembra prošle godine radio ne emituje program. Na poslednjoj sednici gradske Skupštine doneta je odluka o prestanku pružanja medijskih usluga, čime je pokrenut postupak brisanja „Radio Zrenjanina“ iz registra medija. Zbog toga su radnici, koji svakodnevno dolaze na posao, tražili sastanak sa gradonačelnikom da se iznađe zajedničko rešenje za zaposlene.

  Nakon sastanka medijima se obratio Dejan Popov, nekadašnji predsednik sindikata u „Radio Zrenjaninu“.

  – Mi zaposleni sa radija smo prvi put bili u kontaktu sa gradonačelnikom i dobili smo usmena uveravanja da će se lokalna samouprava baviti našim problemima. Rečeno nam je i da postoji modus na koji će grad ispuniti naša tri zahteva, da zaostale zarade budu isplaćene, da se reši status radija, i da onima koji su se opredelili za otpremninu,  ona bude i isplaćena – rekao je Popov.

  radio Zr 017

  On je podsetio da su zaposleni sa radija oktobarsku platu primili kao poslednju, i da su egzistencijalno ugroženi i oni i njihove porodice. Gradonačelnik Janjić bio je uzdržan u komentarima sudbine radija, obećavajući da će lokalna samouprava sve učiniti da radnicima olakša situaciju u kojoj su se našli.

  – Bojim se da velike nade za sam radio i emitovanje programa nema, ali gledaćemo da zaposleni ne trpe, da im se isplate zaostale zarade i eventualno otpremnine, da bez obzira kakva bude sudbina radija, bar radnici budu relativno zadovoljni. Više meseci tražilo se rešenje i u samom radiju i u Gradskoj upravi, ali došli smo u situaciju da smo ugasili njihovu osnovnu delatnost i sada gledamo kako da isplatimo radnike – naglasio je Janjić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo