• Radnici Pošte protestuju zbog lošeg materijalnog položaja

  Sindikat radnika pošte „Sloga“ zakazao je za sredu, 6. oktobar, s početkom u 14 čsova, veliki protest ispred Vlade Republike Srbije. Protest će se održati zbog lošeg materijalnog položaja i radno pravnog statusa radnika zaposlenih u JP „Pošta Srbije“.   U dopisu upućenom rukovodstvu preduzeća sindikat ističe da su im zarade u ovoj godini dodatno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radnici Pošte protestuju zbog lošeg materijalnog položaja

  Sindikat radnika pošte „Sloga“ zakazao je za sredu, 6. oktobar, s početkom u 14 čsova, veliki protest ispred Vlade Republike Srbije. Protest će se održati zbog lošeg materijalnog položaja i radno pravnog statusa radnika zaposlenih u JP „Pošta Srbije“.

   

  U dopisu upućenom rukovodstvu preduzeća sindikat ističe da su im zarade u ovoj godini dodatno obezvređene smanjenjem cene rada i inflacijom za oko šest odsto na mesečnom nivou u odnosu na zaradu iz decembra 2020.

   

  Nezadovoljni radnici zahtevaju uvećanje zarade za 30 odsto, isplatu solidarne pomoći u skladu sa kolektivnim ugovorom i da se svi zaposleni na privremeno povremenim poslovima nakon 120 dana prime u stalni radni odnos, a oni koji već rade u tom statusu po više godina odmah zaposle za stalno.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Novi Zakon o zaštiti potrošača: Saznajte sve što vas zanima

   

  radnici pošte

   

  Petar Petrović: Situacija u zrenjaninskoj pošti postala neizdrživa

   

  Dan uoči najavljenog protesta u Beogradu, nezadovoljstvo zbog stanja u JP „Pošta Srbije“ su, ispred glavne pošte u Zrenjaninu, iskazali su predsednik sindikata „Sloga“ u Zrenjaninu Petar Petrović i njegov kolega Dragan Živanov. Oni su seli ispred ulaza u glavnu poštu i istakli natpis: „Pošta = socijalni slučaj“.

   

  – Izašli smo napolje jer smo nezadovoljni platama. Već godinu i po dana nas lažu, obećavaju, a ništa ne ispunjavaju. Što se tiče zrenjaninske pošte, situacija ovde je postala neizdrživa. Progone radnike, ucenjuju ih, i što se tiče vakcinacije, i što se tiče ulaska u vladajuću partiju, kako bi im ugovor bio produžen – tvrdi Petar Petrović.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  On je najavio da će članovi sindikata „Sloga“ biti ispred ulaza u glavnu gradsku poštu od 7 do 15 časova, kako bi skrenuli pažnju javnosti na probleme sa kojima se suoačvaju radnici Pošte.

   

  – Videćemo dokle će borba da traje – dodao je Petrović.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. MMF se čeka da reši materijalni položaj radnika zaposlenih u pošti i ako nisu Budžetski korisnici. Da li verujete?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo