• PRVA BEBA U ZRENJANINSKOJ BOLNICI ROĐENA JUTROS U 3,25 ČASOVA (FOTO)

  ZRENJANIN – Anmarija Munćan prva je beba rođena u zrenjaninskoj Opštoj bolnici “Đorđe Joanović“ u novoj 2018. godini, i to jutros u 3,25 časova. Porodica Munćan je, inače, iz Radojeva.       Zrenjaninsko orodilište je, po tradiciji, posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je čestitao majkama koje su dobile prinovu, poželevši im srećnu Novu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PRVA BEBA U ZRENJANINSKOJ BOLNICI ROĐENA JUTROS U 3,25 ČASOVA (FOTO)

  ZRENJANIN – Anmarija Munćan prva je beba rođena u zrenjaninskoj Opštoj bolnici “Đorđe Joanović“ u novoj 2018. godini, i to jutros u 3,25 časova. Porodica Munćan je, inače, iz Radojeva.

   

  beba
  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa srećnom majkom ( Foto : Aleksandar Blanuša )

   

   

  Zrenjaninsko orodilište je, po tradiciji, posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je čestitao majkama koje su dobile prinovu, poželevši im srećnu Novu godinu. On je tokom posete uručio prigodne poklone bebama, i to poklon-pakete sa opremom i kozmetikom.

  beba
  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uručuje poklone ( Foto : Aleksandar Blanuša )

   

   

  -Dolazak u posetu porodilištu 1. januara jedan je od lepših poslova koje obavljam kao gradonačelnik. Ponosan sam i na svoj tim, i veoma mi je drago što imamo dobre uslove u našem porodilištu, i bolnici uopšte. U gradskom budžetu smo i ove godine predvideli određene mere kako bi stimulisali roditelje da se odluče na rađanje dece, pre svega kroz jednokratnu pomoć svim prvorođenim bebama, novčanom nadoknadom od 50.000 dinara, zatim i za svako trugo i treće rođeno dete sa 35.000 dinara.

   

  -Pomažemo i svim parovima da ostvare najvažniju životnu ulogu, da postanu roditelji, te smo starosnu granicu za vantelesnu oplodnju pomerili na 45 godina, što nas izdvaja u odnosu na druge gradove u Srbiji, po tome prednjačimo, i na to smo veoma ponosni – rekao je gradonačelnik Janjić, prilikom obilaska porodilišta.

  prva beba
  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ( Foto : Aleksandar Blanuša )

  U Opštoj bolnici, inače, prošle godine rođeno je 1407 beba, što je za 10 manje nego 2016. godine.

  -Nastavlja se blagi trend pada nataliteta, ali shodno pozitivnim aktivnostima koje sprovode Grad Zrenjanin i Vlada Republike Srbije, verujem da će se trend pada nataliteta zaustaviti – istakla je šef Odseka za neonatologiju dr Svjetlana Ždrale.

   

  beba
  Dr Svjetlana Ždrale ( Foto : Aleksandar Blanuša )

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo