• Protest „Stop nasilju u školama“: Prosvetari u četvrtak obustavljaju rad

  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije donela je odluku da svi zaposleni, članovi tog sindikata, obustave rad u školama u četvrtak, 1. decembra.   Istog dana, s početkom u 12 sati, biće održani skupovi nastavnika, roditelja i bivših đaka na trgovima širom Srbije. Protest pod nazivom „Stop nasilju u školama“ biće održan i u Zrenjaninu, tačno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Protest „Stop nasilju u školama“: Prosvetari u četvrtak obustavljaju rad

  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije donela je odluku da svi zaposleni, članovi tog sindikata, obustave rad u školama u četvrtak, 1. decembra.

   

  Istog dana, s početkom u 12 sati, biće održani skupovi nastavnika, roditelja i bivših đaka na trgovima širom Srbije. Protest pod nazivom „Stop nasilju u školama“ biće održan i u Zrenjaninu, tačno u podne, na glavnom gradskom trgu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Besplatan jednodnevni kurs samoodbrane za žene

   

  Iz Unije su najavili da će tog dana u školama, njihovim članicama, biti potpuno obustavljena nastava.

   

  Unija zahteva da hitno, a najkasnije do polovine decembra, počnu pregovori o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju, navodi se u odluci Glavnog odbora.

   

  Potpredsednik USPRS-a Zvonimir Jović iz Zrenjanina je istakao da je štrajkački zahtev da se prosvetnim radnicima dodeli status službenih lica.

   

  – Taj status donosi veću zaštitu zaposlenih po školama od napada bilo dece, bilo roditelja i staratelja – rekao je Jović.

   

  Dodao je i da status službenog lica podrazumeva i veću odgovornost. Eventualni prekršaji prosvetnih radnika, pojasnio je on, bili bi sankcionisani kao krivično delo.

   

  Odluku o jednodnevnoj obustavi rada u znak podrške kolegama koji su bili žrtve nasilja na radnom mestu doneo je i Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine (NSPRV).

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Potrebne su jasne i precizne sankcije za nasilnike. I to bez obzira da li nasilje dolazi od strane učenika, roditelja, medija, rukovodstva škole, kolega… Neophodno je Krivičnim zakonikom Republike Srbije jasno definisati najstrože sankcije za sve one koji su izvor nasilja ka zaposlenima u obrazovanju, a zbog veze sa radom u obrazovnoj ustanovi“, navode u NSPRV.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo